0
Petar 001

Amortizere koje ?

Recommended Posts

Zanima me koje bi amortizere preporucili za moj autek !

jer mi malo poskakuje zadnji kraj

Znaci stavljene su Weitec opruge -40 mm nove

naprijed imam neke monroe amortizere a zadnji su jos orginal !

Koni nemislim stavljat jer su mi preskupi.

set bi me doso preko 3 soma kn, pa radije sparam za gewinde neke !

Vidim neki preporucuju kayaba ili tak nest ?!

valja to sta ?

Hvala

Kombinacija Kayaba amortizera i Eibach(neznam jel sam dobro napisao)opruga ti je zakon...

covjek samo kaze svoje misljenje...a i weitec nije neka marka...dosta pljuju po njemu jer su mekane i ne spusatju auto po deklariranim mjerama...npr. na QM forumu covjek kupi weitec opruge -3cm a auto mu rokne nakon tjedan dana za 5cm...ali kako god

kayaba su vrhunski amortizeri ali mozes i nazvat "ATM" http://www.atmauto.net/amortizeri.htm ...oni ti tvoje postojece amortizere poprave i mozes im odmah odmah rec da ih jos i skarte...mislim da ce te jeftinije izac i jos ti daje 2 godine jamstva na njih :zivio

covjek samo kaze svoje misljenje...a i weitec nije neka marka...dosta pljuju po njemu jer su mekane i ne spusatju auto po deklariranim mjerama...npr. na QM forumu covjek kupi weitec opruge -3cm a auto mu rokne nakon tjedan dana za 5cm...ali kako god

kayaba su vrhunski amortizeri ali mozes i nazvat "ATM" http://www.atmauto.net/amortizeri.htm ...oni ti tvoje postojece amortizere poprave i mozes im odmah odmah rec da ih jos i skarte...mislim da ce te jeftinije izac i jos ti daje 2 godine jamstva na njih :zivio

kad smo kod tog tipa, tip je ok (reparirao mi sportske na puntu sportingu i sve 5), reparira u pola cijene koliko dodje novi amortizer, i bas sam neki dan bio kod njega (auto mi je sa serijskim amort. i nizim oprugama) pa pitao za skracivanje postojecih amortizera=500 kn (montaza i demontaza uklj., bar je tak bilo sa puntom), samo ne znam dal ih i dopuni prilikom skracivanja, ak ne, 500 mi malo skupo....!? ;);)

560 kn kupim nove amortizere bolje nego reparirat svoje stare koji su za smece ?

kaj ne ?

ako mozes nabavit nove krakte amortizere za 560kn dva komada...onda super :palacg

Zvao sam covjeka i reko mi je 2000 kn da mi skrati amortizere ? wtf ?

to je malo previse ?

hmm...valjda je mislio je na sve cetri...ali ako je to cijena za dva komada onda je definitivno puno

Meni opruge stižu još ovaj tjedan. Koni -35mm.

za koliko dana tjedana kilometara mogu očekivat da će mi serijski amontizeri otić?

Meni opruge sti??u jo?? ovaj tjedan. Koni -35mm.

za koliko dana tjedana kilometara mogu očekivat da će mi serijski amontizeri otić?

u kakvom su sada stanju, do -40mm mo??e?? bez problema i ne mora?? se s tom činjenicom zamarati previ??e

u kakvom su sada stanju, do -40mm mo??e?? bez problema i ne mora?? se s tom činjenicom zamarati previ??e

nije to bas tocno...ako se vozis normalno, onda ce trajat i nece biti problema...samo stavi gumice sta sprjecavaju da amortizer udari punim hodom....

ako se ganjas kroz zavoje i glupiras se...onda ne ocekuj da ce dugo trajat...kao u mome slucaju :angry:

da za sva 4 je reko !

ali to je je puno previse !

za 3100 mogu dobit set koni amortizera sa stelanjem tvrdoce !

a kayaba zadnji me izidu oko 600 kn sto mi treba, prednji su jos ok za sad !?

jedino sam razmisljo stavit bilstein B6 ili B8 pa ako netko zna koje su cijene prednjih i zadnjih ili gdje da najbolje pitam ?

evo da ne otvaram novi topic,

Htio bi tvrđe amortizere,jel zna netko cijene i firmu kraćih amortizera koje bi bile najbolje za g3?

bilstein je skuplji nego koni !

Kupio sam Kayaba Execel G plinske !

e sad me zanima dali da ih samo stavim na auto ili da ih dajem skracivat ili mozda mogu sam to napravit ?!

sta bi trebalo napravit ako uopce treba ?

HVALA

bas nemares sam skratit amortizere nije ti to bas neka kombinacija igrat se sa novim amortizerima to moras dat kod nekog ko ti moze odrezat amortizer i navit novi navoj za zasarafit casicu za feder drzat a cini mi se da za to mora rastavit amortizer tj. izvadit osovinu i nesmije previse strugat po njoj da ne izlize onaj polirani dio jer bi ti brzo takav amortizer propisao na gumice da ti sje... :)

Guest MRX
bilstein je skuplji nego koni !

Kupio sam Kayaba Execel G plinske !

e sad me zanima dali da ih samo stavim na auto ili da ih dajem skracivat ili mozda mogu sam to napravit ?!

sta bi trebalo napravit ako uopce treba ?

HVALA

koliko si ih platio? i gdje si ih kupio?

Kupio kod kuma u Krizevcima u Automotivu !

imaju i u ZG poslovnicu

a puna cijena im je

418,35 kn

0