josip_dugi94 0 Posted March 3, 2018 Pozdrav ekipa, Ovako imam skodu fabiy combi 1.9 SDI i primjetio sam da prilikom kocenja na snijegu ( tamo di cesta nije ociscena ) kao da poskakuje tj. Ja je stisnem i osjetim kako papucica poskakuje, pa me sad zanima, dali je to normalno ili ima neki problem s time? Ispricavam se ako je tema glupa jer ne razumijem se previse u aute Share this post Link to post Share on other sites
TDI_<3 8 Posted March 3, 2018 Pozdrav ekipa, Ovako imam skodu fabiy combi 1.9 SDI i primjetio sam da prilikom kocenja na snijegu ( tamo di cesta nije ociscena ) kao da poskakuje tj. Ja je stisnem i osjetim kako papucica poskakuje, pa me sad zanima, dali je to normalno ili ima neki problem s time? Ispricavam se ako je tema glupa jer ne razumijem se previse u aute Ako ima ABS onda je normalno Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
kosi 5 Posted March 3, 2018 ili je disk malo spigan... Sent from my iPad using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted March 3, 2018 pa kako ti koči na očišćenoj... Abs ti se pali zato ti podrhtava papučica.... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 3, 2018 Na ociscenom normalno koci, nikakvih problema nema, nit vibracija, nit papucica ppdrhtava Aha znaci zbog toga je, mislio sam si da ima neke veze s absom ali reko pitat cu pa zato Hvala decki Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted March 3, 2018 Malo provedi vremena na forumu, nauci nesto o autu...dobro ce ti doci... Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 3, 2018 Hvala na savjetu Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted March 3, 2018 Tocno to, ABS radi svoje, premda tako auto ima duzi zaustavni put na snijegu, koliko god teorija govorila drugacije, pametnije je malo njeznije stisnut kocnicu da kotaci uopce ne blokiraju i auto ce puno brze stat, samo treba imat osjecaj... Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted March 3, 2018 Tocno to, ABS radi svoje, premda tako auto ima duzi zaustavni put na snijegu, koliko god teorija govorila drugacije, pametnije je malo njeznije stisnut kocnicu da kotaci uopce ne blokiraju i auto ce puno brze stat, samo treba imat osjecaj...I kombinirati kocenje motorom. Kocnicu po snijegu rijetko koristim. Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 3, 2018 To radi, cesto kocim s motorom jer su ne tako naucili u autoskoli ( mlad sam vozac ) Mislim nisam ja sad gazio kocnicu kao mutav nego sam osjetio kako poskakuje kad je neocisceno ali ne uvijek pa reko idem pitat posto mi na prvom auto nije bilo tako uglavnom hvala vam jos jednom na vremenu i savjetima Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 7, 2018 Slobodno ti pitaj sto god te zanima... (ako nema vec otvorenih tema) Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 13, 2018 Bog dečki, nisam htio novu temu otvarat pa reko tu ću pitat. Ugl imam pitanje vezano za kvačilo za gore navedeni auto. Naime moj očuh je mjenjao kvačilo na 147 tisuca km, sada ima 175 tisuca ali visoko hvata i imam osjećaj da je pri kraju ( ja kodu nisam ni vozio toliko dok on nije otio u svabiju delat proli mj ) Naime radi se o sljedećem. Vozim se i sada kočim sa motorm i prebacim iz 3 u 2 brzinu i sad auto usporava i spusti se kazaljka ispod 20 km/h i stane kazaljka i auto se ne počne tresti nego malo se zatrese i počne vući prema naprijed. A ja mislim da to nije normalno pa sad ne znam, vas pitam da mi kazete neke načine da provjerim dal se možda mora mjenjat kvačilo da znam ili da odem kod mehe da on to vidi, sta vi mislite? Znam da je premalo proso da bi trebalo mjenjat kvačilo ali sumnjiv mi je taj majstor a i moj očuh je naivan pa eto Hvala unaprijed Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted March 13, 2018 Zatrese se jer ode ispod lera i onda si sam dodaje gas i to nema veze s kvacilom. Jel klize u 5. kad das gasa na 70, 80, 90, 100? Sent from my D5803 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 13, 2018 Aha to nisam znao stvarno sad sam jos nesto naucio haha Pa sad ne znam kak da znam dal klize, mislim ja kad ubacim u 5 najnormalnije vozi nista neobicno ne primjecujem Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted March 13, 2018 Onda je oke, da proklizuje onda bi otisli okretaji u nebo, a auto bi isao i dalje isto. Sent from my D5803 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 14, 2018 Aha razumijem, hvala ti puno A sta se tice ovoga sta si mi reko da dode ispod lera pa daje gas sam sebi jel to normalno ili? Mislim znam da nema veze s kvacilom ali pitam da znam jer sad cu mjenjat sta treba na tom autu pa da znam dal ima jos kakvih problema hahah Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted March 14, 2018 Mislim da ti trebas auto odvesti do Puksa da on to provoza i vidi dal sve Ok jer ovako koliko vidim svaki majstor te može lijepo Oženiti" jer ne kužiš se baš ali ok barem pitaš... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 14, 2018 A tko je taj Puks i to mi govoris da odem kod njega za kuplung ili opcenito? Pa je ne razumijem se bas u sve neke stvari da ali ovak sad nesto kompliciranije ne. Ja kaj ne znam pitam al moj ocuh samo odvede kod mehe a imao je tog jednog koji je muljator bio jer je mene htio ozenit kad sam mjenjo filtee goriva na duji kao filter ti kosta 130 kuna a ja kupio boschov u autokresi za 40 i nes sitno kuna sa 20% popusta pa zato ja sad provjeravam Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted March 14, 2018 Pa normalno je, nece auto dozvolit da crkne, da si gasa da ne crkne i to je to. Sent from my D5803 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
josip_dugi94 0 Posted March 14, 2018 Uredu onda pitam da znam posto na duji mi nije tak bilo pa zato Share this post Link to post Share on other sites