kruno.emedi 0 Posted March 9, 2018 Molim vas da li je kome puknula i zanima me koje opruge uzeti za passata...hvala Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk auto ima 150000 Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted March 9, 2018 Kako vozis preko lezecih? Preletis ili prva pa polako? Dosta puta sam cuo da pukne opruga na novijim autima i nije mi jasno dali je do materijala ili kao ekipa sa sluzbenim autima preletavaju preko lezecih sa 50kmh Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted March 9, 2018 pucaju opruge ja mislim da je to zbog soli,pa zahrđa i pukne na krajevima di se skuplja snjig,a i po gradu znam viditi uz rub ceste komadić opruge za zamjenske ne znam,al original su označene bojama za tvrdoću (ona 3-4 točke plave,žute,roze...) najbolje polovne dobre Share this post Link to post Share on other sites
kruno.emedi 0 Posted March 9, 2018 Znam da su orginal najbolje ali šta je orginal...danas mi je zaposlenik u VW rekao da su kayaba orginal i da se stavljaju u prvu ugradnju samo što u VW stavljaju VW znak...nisam pametan A što se tiče prelaska preko ležećih to mi je i puklo na ležećem, ali brzina je bila 20-30 kmh...stvarno nisam preletio jer se ležeći nalazi 50 metara od zgrade Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
stom 2 Posted March 9, 2018 Kod mene jo nije niti jedna pukla. Kayabina je 260kn kom. Share this post Link to post Share on other sites
kruno.emedi 0 Posted March 9, 2018 Tebi su orginal ili kayaba Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
dasypeltis 0 Posted March 9, 2018 Ne mora znaciti ni lezeci ni sol. Kod mene na w210 mercedesu je pukla u pola noci. Znaci dosao stari sa puta i parkirao, nakon nekog vremena samo puce nesto glasno. Izasli vani kad auto na krivo stoji. Isto kao da si ju presjekao pilom, nema mrve hrdje niti icega, samo puklo Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
kruno.emedi 0 Posted March 9, 2018 Kod mene to ovako izgleda Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
stom 2 Posted March 9, 2018 Tebi su orginal ili kayaba Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Orginal, nisam još mjenjao ništa. Share this post Link to post Share on other sites
igor.grga18 0 Posted March 10, 2018 Molim vas da li je kome puknula i zanima me koje opruge uzeti za passata...hvala Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk auto ima 150000 Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk Normalno u novije vrijeme da pucaju opruge. Nema veze ležeći sol voda itd. Jednostavno novije vrijeme loš materijal. Meni je pukla prije mjesec dana na renolu laguni parkirao navečer i ujutro idem se okrenut iza kuće puče nešto ništa strašno. Ja krenem struže kao Tokarski stroj kad tokari samo glasnije dignem auto na dizalicu pa vidim opruga preletila amortizer i struže felgu. Nemoj se zamarati za orginal da je orginal nebi nikad pukla. Sreća tvoja i moja i čija još pukla nije pukla na velikoj brzini pozdrav Poslano sa mog VIVAX_Fly_V550 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
bojan24 0 Posted March 11, 2018 dobar razlog za kupnju eibacha ili h&r Share this post Link to post Share on other sites
Milko1 1 Posted March 12, 2018 Nzn nikogg da mu je zamjenska ili aftermarket pukla?, danasnja kvaliteta, dobro si prosa Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted March 13, 2018 Preslab celik. Jeftin. Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted March 13, 2018 Meni su na passatu b6 obe zadnje pukle na istom mjestu u razmaku mjesec dana. Gore u vrhu samom Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 585 Posted March 13, 2018 Ni na jednom nisam imao problem sa oprugama, sreca ili? Share this post Link to post Share on other sites
Maralda Bikacho 1 Posted March 13, 2018 Nevezano za dotični model auta...meni na b5 passatu pukla original opruga naprijed desno prije 3 mjeseca...auto 01 godite opruga nikad mijenjana.Tako da mislim da auto industrija radi svoje...slabiji materijal da dijelovi manje traju... Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted March 14, 2018 Ni na jednom nisam imao problem sa oprugama, sreca ili?Ni nama na cvrki nakon 450tkm i na duji vidim da su originalne jos. Mi na cvrki jos original amortizere imamo i nista ne lupa niti trese. Stari od prvog dana pazio preko lezecih u prvoj i slicno. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted March 19, 2018 pošto sam reka da stalno viđam po gradu komade opruga ja i dalje misima da je hrđa jedan od većih uzroka,jer po Banja l. stalno viđam ovo dok po Šibeniku nisam nikad vidija a i ovi šta im je puklo su bili iz unutrašnjosti/uvoza,tj. dio života su proveli na soli Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted March 19, 2018 (edited) Nisam ni ja imao problema sa oprugama,jer imao sam i VW T3 kombi i uvjek je vozen zimi i tako 25 godina i nikad nije bilo problema sa oprugama i amortizeri su jos uvjek bili fabricki na njemu,jedino sto su seleni prednji zezali ali i to je rijeseno. Mislim da je ipak u pitanju slabiji materijal. Edited March 19, 2018 by VWTDI Share this post Link to post Share on other sites