Scirocco94 0 Posted March 20, 2018 Pozdrav svima. Imam jedan problem s mjenjacem koji vucem vec 4 ili 5 mjeseci i koji me totalno izluduje. Prije tih 4 ili 5 mjeseci dsg mi je otisao u 3 lijepe. Rijec je 7 stupanjskom mjenjacu na 1.4 turbobenzincu. Odvezao sam ga kod Sopkova na popravak - promjena spojki, lezajeva, solenoidi, rad na mehatroniku, promjena ulja, apsolutno sve u biti sto je trebalo. Krajnji rezultat je bila olaksica za 13 i pol tisuca kuna. 2 mjeseca nakon popravka blicanje PRNDS-a u voznji i nemogucnost saltanja u neparne brzine. Odvezao auto, cekao tjedan dana; receno mi je da je izgorio nekakav senzor, on je na konto garancije zamjenjen i sve je bilo ok do jucer. Jucer palim auto, vozim 500tinjak metara i odbije mi gas sa blicanjem prnds-a na cca 20 ili 30 km/h. Gasim auto, palim auto - sve ok cijeli dan. Vozio sam mozda 150 km, palio ga i gasio barem 5 puta u tom periodu i nista se lose nije dogodilo. Jutros isti slucaj. Vadim auto iz garaze, palim cigaretu, dok pusim auto radi, sjednem u njega i vidim opet blicanje. Gasim, palim - sve ok. Radi normalno, salta normalno, sve je normalno osim cinjenice da ga moram 2x palit. Dalje, imam garanciju godinu dana. Meni je auto neophodan zbog vise stvari i ide mi na onu stvar voziti ga 3 puta u jedva pola godine u Vinkovce. Drugo, sve to kosta. Netko ide samnom u drugom autu i vraca me doma, pa tako opet kad idem po auto. Racunajuci da samo moj guta 8, 9, 10 litara. Imam 60tak km u jednom smjeru, nije neki novac ekstreman, ali imam visestruko bolje nacine za potrositi ga. Trece, vrijeme; prvi put 2 tjedna, drugi put tjedan dana, a sad pitaj Boga koliko ce biti ako odvezem opet. Cetvrto, nepouzdanost. Ja ne znam sto ocekivati i kada mi se moze nesto dogodit s autom. Sto bi bilo da odbije reakciju na gas prilikom pretjecanja? Peto, ne mogu osporiti korektnost od vlasnika radionice, ali nemam strpljenja cekati 3 dana da mi javi sto je s autom, 5 dana da auto ceka na red, pa jos 5 da bude gotov i da ga pokupim - karikiram, naravno. Sto moze biti pokidano, zasto se ovo desava i kako to sanirati? Na Sopkova se zalilo vec nekoliko ljudi i pisalo da su u nekoliko navrata vozili auto na garanciju. Ali znatno vise ljudi ga je hvalilo. I za kraj; koji k ce biti kad se ovo opet desi, a garancija istekne? Ja sam prisiljen prodati svoj auto zbog nestrucnog rada. A ocigledno je da je nesto napravljeno lose i nestrucno ako se ovakve stvari desavaju u tako kratkom intervalu. Ako ga ne prodam doci ce na red opet kesiranje pozamasnije sume novca. Auto je u stvarno dobrom stanju, vozen na ovlastene servise, redovno odrzavan, bez gotovo ikakvih kvarova od prvog dana. Eto, molim za savjet. Ne u vidu da ga prodam vec u vidu saniranja ovog sranja. Hvala. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 535 Posted March 20, 2018 Uvijek kada otvoriš novu temu opis problema je kao da čitam Dostojevskog pa poslije krene depresija. Da sam na tvom mjestu i dalje bih hodočastio kod Sopkova, što ti sada preostaje? Da kreneš kod drugog i sve ispočetka, kojeg drugog a i sam priznaješ da je čovjek korektan, prema tomu nemaš baš neki veliki izbor. Čak i najbolji majstori naiđu na neki jel ti nerješiv problem koji im ne ide od prve pa nekad zahtjeva više odlazaka a ako ti prodaja auta nije rješenje što ti onda drugo preostaje.Neki savjet ili pomoć ne znam da ti netko može samo ovako dat oko DSG mjenjača, specifično područje gdje se netko mora time striktno baviti ili da je netko imao sličan kvar da ti da savjet. Share this post Link to post Share on other sites
romano010 18 Posted March 20, 2018 Imas mk auto team u samoboru, covik isto profi pogotovo sto se tice dsg mjenjaca, nisam cuo da se itko zalija na njega Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 20, 2018 Neznam za te al znam za ovlastenog (u samoboru) i skolovanog gospona koji ima svoju firmu http://www.mehatronik-s-tronic.com/te ide redvno na skolovanja i ima sve potrebne odobrene alate za radove na mjenjacima.... Share this post Link to post Share on other sites
Scirocco94 0 Posted March 21, 2018 Evo, rado bih povukao konstataciju o korektnosti. Zovem vec dva dana, a odgovora nigdje. Uostalom, krivo sam se izrazio. Voznja auta i popravci pokriveni garancijom ni nisu nuzno korektnost vec obaveza. Ali dobro. Kompleksna tema. Ovako; imam neke frendove koji rade u Remixu i koji su mi spojili auto na komp. Izbacuje dvije greske - davač 1 hidraulickog tlaka mjenjaca neprihvatljiv signal tbd & prekoracena gornja granicna vrijednost. Sugerirano mi je da se radi o mehatroniku i receno mi je da ako nije popravljen nikada nece ni biti. Sto me vodi ka pitanju gdje je ostatak od 13 i pol tisuca kuna ako su spojke kostale 5 i pol tisuca, a mehatronik ne da nije promjenjen vec nije cestito ni repariran !? Vec rekoh da me ovo kosta vremena, novca i zivaca. Biti cu uporan sto se poziva tice, a u suprotnom sjesti u auto, otici tamo, traziti povrat barem djela novca ili se uhvatiti radikalnijih mjera u vidu zakona. Jer ovo je smijesno, nakaradno i bezobrazno. Dakle, slikovito receno ja bih trebao svaka dva mjeseca skakati u Vinkovce, ostavljati dva tjedna auto i cekati ga, a da do u beskonacnost ne bude popravljen. Pa bih onda trebao cekat i da istekne garancija, a kasnije pljunuti jos soma eura za zamjenu mehatronika kod nekog drugog. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 535 Posted April 7, 2018 Ima li kakvih novosti glede mjenjača? Share this post Link to post Share on other sites
Scirocco94 0 Posted June 8, 2018 Pozdrav. Evo rekoh da cu se javiti cim stvar bude rijesena, pa se javljam. Nakon visemjesecnih natezanja sredio sam problem. Prije cca 2 mjeseca Sopkov mi je obecao narucit novi mehatronik jer je bio uvjeren da je u njemu problem. Auto mi je divljao, prnds blicao stalno, preskakao brzine, stekao nekad na visim okretajima, palio se abs, krive signalizacije; tipa ubacim u sport, a on registrira rucnu (parking) i tak' dalje. Natezao me dogledno vrijeme s tim mehatronikom, ali ok. Odvezao sam auto u prosli utorak na zamjenu. Stavio je novi mehatronik i problemi su se nastavili, pa je zakljucio da nije do mehatronika. Varirao je napon, dolazilo je do pada napona u mjenjacu, pa je iz tog razloga ludovao. Izvadio je sve vanka, promjenio komplet snop kablova i problem se uklonio jednostavno. I tu me natezao danima tak' da sam auto pokupio tek prekjucer, ali sad je sve ok sto mi je na kraju krajeva najbitnije. Pokriveno garancijom baj d vej. Bas sam zadovoljan. Saltanje je normalno, agresivan je i eksplozivan kao kad sam.ga kupio i ne izlazim iz njega eto vec 2 dana ? Toplo se nadam da je ovo bio moj posljednji susret s njim jer mi nikad nitko toliko vremena i zivaca nije izbio. Preporucujem, kao sto sam vec i rekao - Stočka. Barem na podrucju OBŽ i Slavonije. Super decko, komunikativan i fer, a nisam vidio da se ikad itko zalio na njega i njegov rad. Ovo sto sam ja prosao je polugodisnja tortura sa konstantnim vracanjem auta na servis, gubljenjem po 10 i vise dana, a dq ne pricam o cifri cijelog popravka, gorivu koje sam potrosio i zivcima koji su me natjerali da se i pravno posavjetujem. Kako god: the end. Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted June 8, 2018 Pozdrav. Evo rekoh da cu se javiti cim stvar bude rijesena, pa se javljam. Nakon visemjesecnih natezanja sredio sam problem. Prije cca 2 mjeseca Sopkov mi je obecao narucit novi mehatronik jer je bio uvjeren da je u njemu problem. Auto mi je divljao, prnds blicao stalno, preskakao brzine, stekao nekad na visim okretajima, palio se abs, krive signalizacije; tipa ubacim u sport, a on registrira rucnu (parking) i tak' dalje. Natezao me dogledno vrijeme s tim mehatronikom, ali ok. Odvezao sam auto u prosli utorak na zamjenu. Stavio je novi mehatronik i problemi su se nastavili, pa je zakljucio da nije do mehatronika. Varirao je napon, dolazilo je do pada napona u mjenjacu, pa je iz tog razloga ludovao. Izvadio je sve vanka, promjenio komplet snop kablova i problem se uklonio jednostavno. I tu me natezao danima tak' da sam auto pokupio tek prekjucer, ali sad je sve ok sto mi je na kraju krajeva najbitnije. Pokriveno garancijom baj d vej. Bas sam zadovoljan. Saltanje je normalno, agresivan je i eksplozivan kao kad sam.ga kupio i ne izlazim iz njega eto vec 2 dana Toplo se nadam da je ovo bio moj posljednji susret s njim jer mi nikad nitko toliko vremena i zivaca nije izbio. Preporucujem, kao sto sam vec i rekao - Stočka. Barem na podrucju OBŽ i Slavonije. Super decko, komunikativan i fer, a nisam vidio da se ikad itko zalio na njega i njegov rad. Ovo sto sam ja prosao je polugodisnja tortura sa konstantnim vracanjem auta na servis, gubljenjem po 10 i vise dana, a dq ne pricam o cifri cijelog popravka, gorivu koje sam potrosio i zivcima koji su me natjerali da se i pravno posavjetujem. Kako god: the end. hvala Bogu da si popravio, sad samo gasssssssssssssssssssssss Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 535 Posted June 9, 2018 Uglavnom većina ima problem sa mehanotronikom a na kraju kod tebe je instalacija bila u pitanju, tko bi rekao da je ona no kako god riješio si ali na teži način. Spominješ Stočka, imaš neki kontakt od njega pa da ostane na forumu ako nekome zatreba info? Share this post Link to post Share on other sites
Kruno0204 0 Posted June 9, 2018 (edited) +38598724223 Kreso Stocko Edited June 9, 2018 by Kruno0204 Share this post Link to post Share on other sites