<TDI> 530 Posted February 24, 2018 Evo baš gledam uljni filter koji si mi poslao jer ga do sada nisam imao prilike držati u rukama kada sam ga uzimao u ovlaštenom i ovako odokativno mi nije nešto što bi moglo puno utjecati da ulje uspješno čisti i fitrira. Ne znam, možda nisam u pravu ali po meni bi trebao biti gušći sa više rebara za filtriranje.Šteta, imao sam baš zabilježeno ime tog čovjeka na papiriću i to je negdje nestalo tako da više ne mogu doću do te informacije pa da malo prokomentiramo da li njegova ideja drži vodu ili ne, no po onome što je demonstrirao baš me je iznenadilo kako dobro filtrira ulje. E da, mislim da se to VW-u nije sviđalo jer bi njegova ideja poskupila proizvodnju pa patent koji bi morali od čovjeka otkupiti, tako da je to vjerojatno razlog zašto to nikada nije zaživjelo ali kao ideja sigurno je bolja od ovog što danas koristimo. Ako se sjećaš onih starijih motora koje su Bube nekada imale i koristile filter zraka u kojem se dolijevalo ulje i na taj način se filtrirala prašina a kasnije je došao taj novi papirnati zračni filter. Po meni je taj u kojem se dolijevao 1-2dcl ulja bio baš simpa i mislim da je čak bolje odrađivao i čistio nego ovaj današnji papirnati.Evo i na ovom motoru kojeg sam prodao koristio se takav uljni filter samo što ovaj nije njegov nego sa modela 1302S ako me sjećenje služi pa više nisam siguran da li je bio uljni ili ne jer ga sa ovim motorom nismo dobili.VW motor 1957. Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted February 24, 2018 To sa filterom zraka i ulja ja imam na frezi. Bas mi covjek to objasnjavao da na taj nacin se zrak filtrira jer radi u okolini sa puno prasine tako da ima logike. A gle vjerojatno su ukinuli jer tko ce voditi reda o tom ulju, ljudi danas niti ulje ne provjeravaju u motoru, i to im tesko..zato su izmislili digitalno sad provjeravanje ulja preko ECU motora ( a i to im je tesko par klikova )... tako da jebiga... Ja upravo brave ( i kedere gumene ) podmazao silikonskim uljem jer je sutra veliki minus pa da ne smrzne... rijetko tko i to radi nazalost Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted February 24, 2018 pa da tako i meni izgleda osim šta je praktičnije al već se odavno koriste uložci ja na IMT 533 iz 1972. imam i od ulja uložak(kasnije su prominili na metalni filter ko u golfa dizela ) i oba od goriva i ima taj uljni filter zraka i kad ga čistiš bude mulja u posudi a negdi sam čita davno već da su ovi Jugoslavenski tenkovi M84 na bliskom istoku bili puno pouzdaniji i izdržljiviji zbog takve vrste filtracije zraka da bube su imale isto uljni filter zaraka,a kasnije su prominili na papirnati (takvi je kod mene) ali buba skoro pa ni nema filter ulja,samo sito koje se triba očistiti kod zamjene(kasnije su uveli isto metalni filter) nije prominjeno ko zna od kad,iako je po proisu svakih 3000km Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted February 24, 2018 Fico i peglica takodjer nisu imali klasican filter nego kod zamjene lanca bio je dio na koji se skupio mulj i to se ocistilo. Tzv centrifugalni filter ulja. Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted April 2, 2018 Koliko točno ulja ide u golf6 2.0tdi 140ks? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 2, 2018 U knjizi vozila isto možeš pogledati za svoj motor. Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted April 2, 2018 4l.505.507 5w30posto ima Dpf ide samo 507. norma...A svakako moraš kupiti 5 litara i miran... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted April 2, 2018 Zasto mora kupit 5l ako taj motor ne trosi ulje na 15 000 pod uvjetom da je ispravan Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted April 2, 2018 Ja u svoj 1.6 tdi cayc natočin 4L ali nije dovoljno jer treba još cca 3dcl a pošto je ovo 2.0 motor predpostavih da nemože ići manje ulja u njega. A i da mu ostane litra bude mu bilo za drugu izmjenu neće se pokvariti.... Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted April 2, 2018 Negdje sam pročital da ide 4.5l pa sam natočil 4.5l i sad mi je preko max Natočil sam Castrol edge 5W40 jer je dpf izvađen prošli tjedan i napravljen remap sa dpf i egr off. Moral budem 0.5l izvaditi nekak, a neda mi se skidat oped oblogu ispod Budem probal sa cijevčicom kroz mijerač... Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted April 2, 2018 Morat ces izvadit jer ce ti propisat koji semering uglavnom bude onaj od radilice.p.s ide li kako sad kad je mapiran i dimi li koliko? Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted April 2, 2018 Morat ces izvadit jer ce ti propisat koji semering uglavnom bude onaj od radilice.p.s ide li kako sad kad je mapiran i dimi li koliko? Ide puno bolje, osjeti se... Nisam primjetio da bi dimio. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 3, 2018 Ovako je kod mene što se ulja ti će ...4,5L............(po uputama u knjizi vozila za navedeni motor)4,3L............(ide u karter po servisu i ulja ima do gornje oznake "max" ali ne preko)4L...............(kupujem jer 0,3L uvijek ostane nakon ispuštanja na vijak a pošto ne troši nemem potrebe za 1L viška da stoji do slijedećeg servisa) Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 249 Posted April 3, 2018 Ja jednom kupim 5L i onda naredne servise sve sipam po 4.3L. I tako u krug. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted April 3, 2018 Da tak je i kod mene na 2.0tdi. Kupil sam veliku injekciju, špricu od deci i pol, pa budem s njom danas izvukel kroz cjev mjerke. Jučer sam probal ustima vuć ali teško ide Deci sam samo uspel izvaditi jedva. Oko pola cm mi je ulja preko max na mjerki. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 3, 2018 Izvuci taj višak onda, nema druge jer do oznake "max" je u redu ali preko ne valja ako je previše. Share this post Link to post Share on other sites
VWTDI 5 Posted April 3, 2018 Mozes tako ostetiti katalizator ako je ulje iznad max oznake,tako pise na naljepnici kod mene . Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted April 3, 2018 Kupil sam u ljekarni veliku špricu i na 4 puta sam izvadio pola litre, sad je milimetar, dva ispod max Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 3, 2018 Znas kako se provjerava razina ulja, upalis motor, ugasis i nakon nekoliko minuta provjeris razinu, to je ispravan nacin a ne sutra ujutro i te fore. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 274 Posted April 3, 2018 Nije dovoljno samo upalit, motor mora biti na radnoj temperaturi, tad se ugasi pa priceka dvije minute i onda se mjeri Sent from my SM-G950F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 3, 2018 I onda imas prikazanu ispravnu razinu pa provjeri i vidi kako je stanje sa uljem. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 4, 2018 Imam debatu na fb grupi da je 4l dovoljno. Cayc ide 4 l a 2.0tdi sa alu usisnom i filtrom kao u 5ice tdi ide 4.2l ulja. Krivo mjerenje je u 90posto slucajeva a i saam imam likove sta mjere ujutro prije odlaska na posao (naravno prethodno nepale auto ) Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 530 Posted April 4, 2018 Prošle godine prvi put sam kupio ulje izvan ovlaštenog i donesem im 5L Castrola Edge 5W-40 jer kada sam kod njih radio izmjenu uvijek je pisalo na računu da je 4,3L ulja potrošeno i kada sam došao doma vidim 1L u gepeku ali neotvorena ambalaža, provjerim razinu i ulja ima do max oznake. Ne znam zašto da ponovno sada kupujem 5L i da mi i ova 1L stoji do slijedeće a razinu ulja provjeravam preko cijele godine kada stignem i ulja je uvijek dovoljno. Share this post Link to post Share on other sites
sink.as 2 Posted April 4, 2018 U mene na pasatu 3.8l i kad isisam spricom iz kucista filtera ulja stane 3.9l. Motor je 1.9 130ks 2003g, neznam oznaki motora, nesto axy ili axw tako nesto Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites