said 3 Posted April 26, 2018 Dakle felsa mi remenica mikroremena na radilici...danas stavio novu swag ali flesa i dalje....koja bi bila dijagnoza? Sta dalje gledat? Da napomenem remenica je od 1.9Tdi 1Z motora Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 26, 2018 Trebas poravnat bazu na radilici, dzabe ti je mjenjaz remenice. Za to ti treba poseban alat i to se odradi direkt na autu.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 26, 2018 tako je.... cest slucaj na 1.9td i tko ih je radio ima il zna gdje nac alat.... Ugl alat se da nac za 100injak eura... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 26, 2018 Znaci da odem nekom tko to rafi...davno mi je to radio jedan covjek na tdi-u...pa cu do njega otic...nego jel treba skidat zupcasti remen da se to odradi? I hoce li mi dobit sad ova nova remenica po pi... od tog felsanja kroz par dana dok to ne rjesim Stara je svakako imala malo lufta na onoj svojoj prirubnici Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 27, 2018 Ja sam kod sebe skidao zupcasti, jer sam mjenjao malu remenicu zupastog , ona se naslanja na radilicu i nju bi trebalo zamjenit jer ako se baza radilice blago deformirala onda je logicki da se i baza remenice deformirala. Nezz kako ide kod 1.8t al mislim da ide isto kao i kod g60. Ta remenica mikro remena, moze ostat al gledaj sto prije rjesit problem, jer ako je u velikom debalansu , rasklimat ce ti kajlu na radilici i ostavit ce te na putu. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 27, 2018 Ok hvala Ma uzet cu odma i remen iostalo sto ideuz njega i da se i to promjeni...sad mu je svejedno uskoro vrijeme izmjene pa odma sve rijesit Idem danas odmah vidjet kad mi moze covjek to rjesit i narucit novu remenicu zupcastog pa javim ishod Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 27, 2018 Evo bio sad kod jednog majstora koji radi u ovlastenom VW servisu i covjek tvrdi da 99% nije problem u radilici nego da ne valja remenica mikroremena ta nova...kaze da nikad nije imao slucaj da se to desi na 1.8T i da ponovo promjenim tu od mikroremena ili da provjerim jel dobro montirana te da upalim auto kad skinem tu remenicu i onda pogledam kako se ponasa ova od zupcastog remenica I druga stvar je da nema za kupit uopce remenica ta za zupcasti za 1.8T nego cu morat u ovlastenom narucit ako je treba mjenjat Tako da sam narucio sad cortec remenicu a u medjuvremenu se necu vozit i provjerit cu kako se ponasa bez remenice mikroremena Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 27, 2018 06A 105 263E to ti je remenica zupcastog. Cisto sumljam da ti ta nova remenica isto sevelja ko i stara, ja mislim da je problem na bazi radilice, jer masa motora ima sa tim problema,( tdi, abf, g60...) a lako se rjesava ako imas alat, sve se na autu uradi. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 27, 2018 (edited) Gledao sam to za taj alat i vidim da je jednostavno samo nisam jos nasao nikog da ima taj alat tu kod nas( jedan ima ali nece radit jer nisam njegova stalna musterija) tako da do ponedjeljka nemam vise kod koga ici ali prikupljam informacije gdje cu jos pitati za alat i rad na tome Gledao sam malo i u vezi te remenice nove na njoj ima neka oznaka, mi kod ugradnje nismo pazili na tu oznaku(crtica), a koliko sam skuzio oznaka se treba poravnat sa onim zarezom za fazu motora, ili se varam? Posto je vikend sutra cu probat skinut sam ponovo tu remenicu i poravnati te oznake pa cu vidjeti.....,jel smijem kratko upaliti motor bez te remenice i dal mogu tako vidjeti dal felsa i ta mala remenica od zupcastog? E i hvala za kataloski...jel znas jos mozda jel pase od kojeg drugog motora? Ili mora bas od 1.8T biti...jer mi je ovaj u trgovini spominjao neku od TDIa ali na kraju je zakljucio da ima drugaciji oblik zubi? Edited April 27, 2018 by said Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 28, 2018 Das kataloski u bilo kojim auto dijelovima i reci ce ti od koji auta ti sve pase. Bez remenice mikra ces moci nakratko upalit al tesko da ces okom primjetit felsanje remenice zupcastog, jer ona je mala i tesko se to vidi na maloj povrsini. Pokusaj jos jednom namjestit mirko remenicu, te oznake su ti za paljenje. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 28, 2018 (edited) Sad sam ponovo sve rastavio i stavio sve tocno na oznaku i felsa jako i dalje tako da vozim majstoru...jebem ti auto... E kod mene je ovaj broj remenice 027105263E ili B nisam siguran jer taman ide saraf kroz slovo Edit Kaze mi majstor da ne kupujem nista dok ne rastavi i nevidi sta je tocno problem...tako da do cetvrtka mirovanje Edited April 28, 2018 by said Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted April 30, 2018 90% da treba poravnat bazu radilice, 10% ostavljam za neki drugi neocekivani kvar.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 30, 2018 A sad sta god da je napravit ce se....u najgorem slucaju sta moze biti? Znam vec gdje ima jedna radilica od istog motora ako bas do toga dodje ? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 30, 2018 Dal je ravna baza tesko da se vidit bez alata...il pom.mjerila. Trebas i centralni vijak novi Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted April 30, 2018 Kupit cu vijak svakako Hvala na pomoci decki...javim ishod kad se rjesi to Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 2, 2018 Danas ostavio kod majstora auto Kupit ce novu remenicu i ovo poravnat I kaze da mora skidat bregastu da moze verglat itd Bit ce rjeseno za koji dan Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 2, 2018 MA STA CE VERGLAT... alat ravna bazu i vidi se gdje i koliko nosi.. kad bude jednolicna vrati se nazad i tjt... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 2, 2018 Nemam pojma...kaze da mora verglat kad bude to radio...nisam vidio kakav alat ima za to radit...al pretpostavljam da nije onaj za brusilicu? Uglavnom rekao je da ce to rjesit i nisam ga htio puno gnjavit jer je u guzvi...radio je u ovlastenom servisu pa valjda zna sta radi...iako nema diazlicu kod kuce nego lezi pod autom al jbg jedino sam njega uspio dobit da je pristao to radit...neki mi se uopce nisu javili, neki nece jer ne odrzavam auto kod njih, a vecina bi al nema alat ,tako da nemam izbora i bio sam sretan da uopce hoce to odradit tako da ga nisam puno gnjavio samo da se ne bi jos predomislio E i kod mene je prepravljen sistem zupcastog remena...nemam one rolnice male nego samo jedan spaner na zupcastom....i sad mi on kaze da je to otislo zbog toga sto nemam te rolnice...jel to zaista zbog toga? Iako sam ja presao 70tkm tako i do sad nedavno nije bilo problema....razmisljam da kupim sve orginal i vratim to kako je bilo ili da ne diram nista da ostavim tako kako je....sta vi mislite? Jer sad me set zupcastog kosta 300kn a ako je sve orginal kako ide onda je 1000+ kn, a nisam trenutno pri lovi jer sam imao dosta nekih iznenadnih izdataka i tehnicki ovaj mjesec al ako mislite da je to uzrok uzet cu nekako sve da to sprijecim da se ne ponovi Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 7, 2018 Evo decki da javim Znaci remenica ne postoji za kupit hahah ne mogu vjerovat ni u ovlastenom servisu nije isporuciva...ima na ebayu jedna ali kosta 160e...s tim da nisam siguran dal je to to....tako da ici ce polovna i novi vijak pa nek se jebe nek se raspe sve ako je dotle doslo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 7, 2018 remenica / zupcanik za 1.8t agu npr je dostupna i kosta 264kn... kao i za 1z 4xx kn tako da tu nesto smrdi a prigusnik titraja (vanjska od micro-a) se nalazi u gl skladistu u kaselu... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 7, 2018 Ivo ne znam vise sta da ti kazem lud sam vec.. Uzeo sam sad cjeli takav motor radi te jebene remenice U ovlastenom mi rekao da ima 507kn da kosta, negdje u austriji...danas mi kaze da nema da nije isporucivo...lik je debil inace koji tamo radi i s njim su uvjek drame...tak da ne znam jel mu se ne da ili stvarno nema al jebiga...znaci sve trgovine autodijelova nemaju..cak ni andjelko aka lageros...i s njim sam se cuo Nosim sad covjeku polovnu i kupit cu novi vijak i nek se jebe nek se raspada sve ako hoce sta da mu radim vise...nemam volje vise Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted May 8, 2018 Znam da ti je sad kasno ali zašto se nisi čuo sa nekim drugim ovlaštenim u tvom okruženju, npr. u Slavonskom Brodu. Ponekad nazovem i pitam Auto Zubak iz Sesveta ako ovaj naš nema ili samo da vidim ima li razlike u cijeni. I meni lik u ovlaštenom kaže da nema, kao otpalo a onda Zubak ima ili Tokić sa "Classic Parts" naruči. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 8, 2018 Nema nigdje Pitao sam u Zagrebu u nekom ovlastenom isto( a valjda i ovi mogu vidjet jel ima igdje ili nema svi su sad povezani iako je ovaj lik kod nas na autodijelovima neki polumrtav ) Porsche u Splitu U ciaku mi radi frend...nema nigdje sve je provjerio...tokic, jozic, lageros...itd da ne nabrajam sve ali nitko nema Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 9, 2018 Evo da javim Covjek danas slozio sve ali remenica i dalje baca...ne znam vise sta da radim...i on je poludio...jos mi pritome osla jedna bobina pa sam i to mjenjao Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted May 10, 2018 Evo da javim Covjek danas slozio sve ali remenica i dalje baca...ne znam vise sta da radim...i on je poludio...jos mi pritome osla jedna bobina pa sam i to mjenjao Felsat ce sve dok se baza radilice neporavna. Sve ostalo ces bespotrebno mjenjat i trazit kvar.. Share this post Link to post Share on other sites