0
Anealagon

Rezervni kotač

Recommended Posts

Pozdrav svima,

treba bih malu pomoć oko kupnje rezervnog kotača. Naime pri kupnji (polovnog) vozila koje je uvezeno iz Italije, skuzio sam da auto (Golf VI 1.6 tdi 2011. god) nema rezervnu gumu, već set za krpanje gume. Pošto mi živimo na brdovitom Balkanu i osobno ne vjerujem u dobro organiziranu šlep službu, htio bih nabavti rezervnu gumu za navedeni auto. Kako nije predviđen prostor za gumu normalnih dimenzija, onda sam primoren nabaviti mali (tanji) kotač.

Moje pitanje glasi: Na autu su mi alu felge 15" (i kao takve upisane u prometnu), da li rezervni kotač (i ako tanji) se isto uzima od 15" ili ipak ide većih dimenzija? Ovo pitam jer sam dobio različite informacije pa više ne znam kome vjerovati.

Hvala na pomoći.

Rezevni kotac koji ja konkretno imam je 16 cola mala uska guma...tako da nema veze sta uzmes...

Mislim da 15cola ni nema

Meni je na mk6 variant guma standardnih dimenzija 205/55/16 neznam kako je kod limuzine ali sam mogao birati set za krpanje u onom stiroporu ili normalnu gumu...

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Zvao sam frenda koji radi u jednom ducanu s autodijelovima i on mi je rekao da ide 15-tka, a nakon poziva ovlastenom VW centru, receno mi je da pricekam (neka komplikacija sa kompjuterima) ali da oni misle da ide 16tka i ako su na autu originalno 15tke. Pa sam cekam da mi jave sa 100% sigurnoscu koja je tocno. Ali nasao sam na netu i 15tke i 16tke za kupit

Rezevni kotac koji ja konkretno imam je 16 cola mala uska guma...tako da nema veze sta uzmes...
Mislim da 15cola ni nema

A koja ti je veličina na autu? Mislim na originalne kotace koji su dosli s njime.

Pa majko mila kakve su to fore mobitel u ruke i zovi neki drugi ovlasteni nisu radili posebnu seriju auta sa setom kompresora i pjene ili s rezervnim kotačem nije VW za toliki trošak hehe....

Kažem na karavanu ide 16 cola standardne dimenzije... a ide i u limuzinu 99% zovni nekoga tko ima mk6 lumuzinu ili odi do vulkanizera trazi gumu dimenzija koje bi stavio i zguraj u rupu za probu....

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Zvao sam frenda koji radi u jednom ducanu s autodijelovima i on mi je rekao da ide 15-tka, a nakon poziva ovlastenom VW centru, receno mi je da pricekam (neka komplikacija sa kompjuterima) ali da oni misle da ide 16tka i ako su na autu originalno 15tke. Pa sam cekam da mi jave sa 100% sigurnoscu koja je tocno. Ali nasao sam na netu i 15tke i 16tke za kupit

A koja ti je veličina na autu? Mislim na originalne kotace koji su dosli s njime.

Auto dosao na 15"

Ali sam naknadno stavio rezevnu gumu/felgu malih dimemzija u bunker 16"

I to ti nema veze bezveze se sikiras

Pa sta ti pise na naljepnici s tlakovima ?

Neznam koga si zvao u ovl.... najbolje da dodjes osobno. Preko br sasije mozda se nesto i dozna (salji mi pp)

0