soto 1 Posted January 18 17 minutes ago, projektilski said: Mopj savjet da onda odgodis i skupljas za OEM. Mozda i da u medjuvremenu pratis ebay, aliexpress i ostale oglasnike, mozda uleti original po manjoj cijeni. Ako se ne varam, postoji low line kamera i high line kamera. Treba ti naravno i instalacija. Koja je razlika između low line i high line.Prvi put cujem Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 18 U dinamickim markerima (oznakama za parkiranje) kamere. Ne znam tocno dal sedmica ima to ali mislm da da Sent from my SM-S911B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 18 Just now, projektilski said: U dinamickim markerima (oznakama za parkiranje) kamere. Ne znam tocno dal sedmica ima to ali mislm da da Sent from my SM-S911B using Tapatalk To mi nije nesto vazno.Vazno mi je samo da dobijem signal od kamere Jesi skuzio mozda trebam li signal od rikverc svijetla imati Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 18 Vidi ove kitove High:https://www.carsystems.eu/vw-golf-7-5q0-5g0-rear-high-line-camera-kit-with-guidance-lines,id2145.html LOW:https://www.carsystems.eu/vw-rear-blue-emblem-camera-kit-retrofit-golf-gte-mk-7-vii-5ge827469f-afm-ulrtramarineblau,id2081.html Za golf 7 (ne Variant) Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 18 Na Youtube sam pogledao skoro sva videa ali ne znam za koji tocno da se uhvatim da mi kamera proradi.Definitivno nebi stavljao kameru u wv logu na gepeku nego na svjetlo od registarskih pločica ali ako je jednostavnije spajanje sa jedinicom uzeo bi ovu sto se montira u logo.Rada bi narucio nesto ali ne znam sta ali sigurno nebi dao za kameru više od 150 eura Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted January 18 Jel ti to bas neophodno il oces tek tako imati? Ionako su sve zakomplicirali s danasnjom elektronikom pa da ti se ne desi sa i tih 150€ bacis u vitar..A i ta sto nije pod znakom ce ti vjecno bit prljava(znam jer sam je skinija zbog toga i kupija onu sto ide u znak). Nije g7(passat cc je kod mene) u pitanju ali ja kad sam svoju stavio krenem s rikverc svitla spojit “pobudu” ,ali prije tog isao maknut auto i vidi cuda radi bez toga. Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 18 5 hours ago, PeSti0018 said: Jel ti to bas neophodno il oces tek tako imati? Ionako su sve zakomplicirali s danasnjom elektronikom pa da ti se ne desi sa i tih 150€ bacis u vitar.. A i ta sto nije pod znakom ce ti vjecno bit prljava(znam jer sam je skinija zbog toga i kupija onu sto ide u znak). Nije g7(passat cc je kod mene) u pitanju ali ja kad sam svoju stavio krenem s rikverc svitla spojit “pobudu” ,ali prije tog isao maknut auto i vidi cuda radi bez toga. Svaka cast na informacijama znaci ne treba spajati na rikverc svijetla a li sad me zanima koju kameru da odaberem na aliexu posto ih ima od 60 pa do 200 eura Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted January 18 E to neznam Nisam ni ja veliki strucnjak. Samo sam isa riskirat pa kako bude. Kod mene je igrica sa headunitom ipak jeftinija i da je krepalo nesto pa sam bija spreman i na taj trosak. Btw.ne kazem da kod tebe nece tribat spajat pobudu kamere “negdje”. Ali eto da cujes i drugu stranu price. Pokusaj sa najjeftinijom pa ces vidit,ako se ne bojis riskirat Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 19 Jesi mozda prepravljao ovaj konektor Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted January 19 Nisam nista prepravljalo koliko se sjecam. Ali ima vec 2-3god sigurno od toga..imao jesam neku shemu i po njoj spajao Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 19 Stipe hvala puno na pomoci. Ima li još netko ko je spajao sam sebi svoju kinesku kameru?Dajte ljudi podijelite sa nama sirotinjom Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted January 26 E sirotinjo i Bogu si teška Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted February 7 Evo me opet.Spojio sam kameru koja ide u svijetlo od tablice i radi ali mi i ledice na njoj non stop gore sve dok ne izgasim auto.Zna li netko mozda nesto da mi napise par rijeci.Mozda se i pajser smiluje... Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted February 7 Zato sto je spojena struja na svitlo od tablice koje gori stalno. To se spaja na rikverc svitlo tako da struju dobije kad usaltas u rikverc..tako mi logika nalaze,nisam strucan kao pajser i ostali 1 Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted February 8 23 hours ago, PeSti0018 said: Zato sto je spojena struja na svitlo od tablice koje gori stalno. To se spaja na rikverc svitlo tako da struju dobije kad usaltas u rikverc..tako mi logika nalaze,nisam strucan kao pajser i ostali I meni nalaže ali nigdje na internetu nisam nasao da spajaju na zicu od rikverc svijetla Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted February 8 Pa probaj..ne kosta te nista. Ako ne proradi onda dalje pokusavaj nesto Share this post Link to post Share on other sites
soto 1 Posted February 8 22 minutes ago, PeSti0018 said: Pa probaj..ne kosta te nista. Ako ne proradi onda dalje pokusavaj nesto Koja bi žica trebala biti od rikver svijetla mozda znas Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted February 8 Pa otvori nazad poklopac rasvjete i nadji zarulju za rikverc. Ne moras fino provlacit odmah,samo spoji provizorno da vidis jel funkcionira tako Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted February 8 Napon kamere se spaja na + napona za rikverc, a ne na svijetlo tablice. Tako se uvijek povezivalo. Share this post Link to post Share on other sites
oliver1968 4 Posted November 25 Pozdrav ljudi. Molim Vas za pomoć ! Vidim da se razumijete u spajanju stražnje NE ORIGINAL kamere pa molim za pomoć kako da je ja sebi spojim. Kupio sam stražnju kameru za golf 7 za ugradnju u svjetlo tablice. https://www.aliexpress.com/item/1005005196284079.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.16.4c9a18020FoUQV Spojio bi kameru na originalni VW MIB pa molim pomoć oko spajanja žica. Iz kamere izlazi: 1. video kabel, 2. kabel za napajanje. 1. video kabel - na oba kraja žuti činč koji ima crnu i bijelu žicu i crvenu koja izlazi sa strane činča i dugačka je 10 cm. Crnu i bijelu spajam u plavi konektor na pin 6 i 12 a za crvenu nisam siguran Piše da se jedan kraj spaja na reverse trigger wire na DVD jedinicu) Drugi kraj na DC 12V napajanje od rikverc svjetla. To je shema za android ili Win DVD plejer ali ne znam za original VW radio gdje to spojiti. 2. napojni kabel – izlazi iz kamere crna i crvena žica Piše da je crna – GND a crvena na + rikverc svjetlo i za ovo nisam siguran. Pregledao sam barem 20 videa ali nisam siguran u spajanje kamera pa molim za pomoć. Hvala unaprijed ! Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted November 26 Mislim da tu kombinaciju ne možeš spojiti bez adaptera. Nisam siguran za MIB, ali znam da svi RNS uređaji počev od Golf 4 pa do Golf 6 su koristili RGBS signal, a kineska kamera CVBS. Edit: Malo bacih pogled, izgleda da su se konačno sjetili i na Golf 7 tj. MIB uređaje ubacili CVBS signalPokušaj sa ovom šemom, a evo ti i cijeli postupakhttps://www.team-bhp.com/forum/car-entertainment/228590-vw-passat-upgrading-rcd510-headunit-vw-mib-std2-pq-2.html Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 268 Posted November 27 Nema na čemu, samo javi jesi li uspio. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites