masre 1 Posted August 17, 2018 Pozdeav, Imam kratko pitanje, obavio danas tehnički i kaže mi dečko što radi tamo rasula ti se manžeta na oba prednja kotača i vidi se suho ulje na blatobranj. Ono što me brine što se sa time potrefilo struganje dok skrećem ulijevo i sad me već strah da nije otišao i ležaj i odma i više "dinerosa". Kolko brzo to treba popravljati? Ima li tko iskustva/savjet? Našao sam manžeta da ima za 165 kn cca i ležajeva po cca 350 kn. Fala na pomoći Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted August 18, 2018 Ja sam sebi zadnji uzeo Skf 700 i nesto sitno je komad Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted August 18, 2018 Zasto bi lezaj otisao. Ako struze dakle homokineticki je vec u banani. 4mj sam vozio bez masti u homoki etickim i poceo strugat...pa kasnije lupat... Share this post Link to post Share on other sites
jooka 1 Posted August 18, 2018 Zasto bi lezaj otisao. Ako struze dakle homokineticki je vec u banani. 4mj sam vozio bez masti u homoki etickim i poceo strugat...pa kasnije lupat... Ja isto mislim, prvo ti zamjeni mandetnu pa vozi jedno vrijeme da vidi dali je dobilo jos neto. Ležaj se mora čuti u vožnji da zuji i kad vrtis tocak po tocak na dizalici. A kineticki kad skreces ljevo i desno on onako pucketa Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted August 20, 2018 Manđeta uvijek original , jedina nešto vrijedi. Ležaj SKF ili FAQ, sve ostalo je vijeka. Share this post Link to post Share on other sites
masre 1 Posted August 20, 2018 Čuo sam se s automehaničarom, pa ću ići kod njega u srijedu/četvrtak. Hvala svima na pomoći Share this post Link to post Share on other sites
masre 1 Posted August 29, 2018 Na kraju automehaničar stavio nove ležajeve i homokinetički. Stavio je prvo novu manžetu, ali i dalje se čulo. Ovako je izgledao ovaj što je najviše strugao: https://prnt.sc/ko4s68 Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted August 29, 2018 Prednja oba ležaja... i koliko si platio komad, koja marka? Share this post Link to post Share on other sites
masre 1 Posted October 18, 2018 Prednja oba ležaja... i koliko si platio komad, koja marka?Oprosti Tommek, tek sad vidio da sam ispao bezobrazan i nisam odgovorio Gledao na racunu pise Glavcina KIT, 529 kn/kom u Tokicu. Kad sam guglao javlja mi neka firma SKF Naplatio mi je 500 kn za promjenu lezajeva, manzeta i 1 kugle. Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 19, 2018 500kn ruke... masala Share this post Link to post Share on other sites
masre 1 Posted October 19, 2018 500kn ruke... masala Puno? Malo? Share this post Link to post Share on other sites
tinovator 1 Posted October 19, 2018 (edited) Možda malo puno, meni moj uzeo 300kn za zamjenu rukavca sa ležajem, glavčinom, mandžetom itd + diskovi i pločice. Edited October 19, 2018 by tinovator Share this post Link to post Share on other sites
polo 5 Posted April 8, 2020 (edited) Kolko loša mora bit manžeta da ne izdrzi ni 10 000km Auto fren neka jeftina , ali niti godinu dana??? Ima neka zamjenska koju bi preporučili da je kvalitetna ili samo original dolazi u obzir? Edited April 8, 2020 by polo Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted April 8, 2020 Meni je majstor kada sam trebao mjenjati rekao da je najbolja originalna. Isto se o petici radilo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 8, 2020 Manzetna gkn / löbro lezaj Snr i nema beda. Ovaj u tokicu jeftini je tq marka... i ja jednog ugradio pa o njemu nemam misljenje jos... Share this post Link to post Share on other sites