Coguar 0 Posted November 8, 2018 Pozdrav ljudi Kupujem obiteljski auto, posjetio sam salon i zatražio leasing koji mi je i odobren. Nažalost 2.0 TDI se više ne može naručiti, a 1.6 TDI nisam želio jer se bojim da bi mi bio preslab nakon trenutnog auta Golf V GTD sa 170 ks. Jedina opcija mi je 1.5 TSI Evo s 150 ks (GTD mi je preskup) ili možda da kupim Tiguana manualni mjenjač s dosta lošijom opremom u istu cijenu. Ima netko iskustva s ovim motorom, potrošnja? u odnosu na 2.0 TDI, perfomanse, dojam eto sve me zanima. Što bi ste vi izabrali ? Golfa moram čekati 3-4 mj, Tiguan je dosupan odmah. Po gradu sam relativno smiren vozač, na otvorenoj cesti (autoput) tempomat na cca 150 i vozim... u golfa sam nakrcao nešto bolju opremu i smatram da bi mogao uživati dobar niz godina, ukoliko motorizacija bude korektna. e na kraju hvala za iskustva, i mišljenja. Share this post Link to post Share on other sites
zvonexp 10 Posted November 8, 2018 Ma daj molim te Budi sretan da možeš uzet 1.5 TSI.. motor se pokazao prva liga, jako živahan i super, potrošnja ti je oko 6-7l isti klinac kao i na 2.0 TDI Nema DPF i EGR te razno razne pizdarije Ja osobno nebi razmišljao pored tog benzinca na dizela Ovisi o opremi.. al ja patim na opremu tak da nebi onda ni pogledo tiguana Share this post Link to post Share on other sites
vwl51c 2 Posted November 8, 2018 za tvoju voznju je cak i 1.6 tdi odlican! probaj risit nekog da probas provozat Share this post Link to post Share on other sites
ssrki 3 Posted November 8, 2018 Po meni 1.5tsi. ja sam jedno vreme vozio 1.9tdi 130ks i nakon njega 1.6tdi sa 90ks. Bio mi je slab. Tako da ako si navikao onda bolje 1.5tsi. po meni Sent from my TA-1052 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Roby ZD 6 Posted November 8, 2018 Uzmi 1.5 jos ako je R Line vani i unutra uzmi bez razmisljanja. Koja mu je cijena? Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted November 8, 2018 1.5 tsi i nista drugo... Share this post Link to post Share on other sites
Coguar 0 Posted November 9, 2018 Hvala svima, rekli ste mi ono što je potvrdilo i moj izbor, 1.5 TSI Evo R-Line DSG naručen, čekati ću ga 90-120 dana nadam se oprema; active info display, app connect, el zrcala, profili vožnje, kamera za rikverc, park asist (fore radi - da popuni one rupice za prekidače - mrzim kada su prazni ), volan s shifterima, Blind Spot. 1.6 TDI sam probao i fin mi je za po gradu i slično, da je samo za ženu išao bi na njega, ali stvarno ponekad me uhvati luda ura i volim življu vožnju pokoji brzi start a on mi nije za to ... Video s Jurajom sam pogledao lijepo, hvala za isti ... Uzmi 1.5 jos ako je R Line vani i unutra uzmi bez razmisljanja.Koja mu je cijena? nešto iznad 220 000 kunića, je R-Line oprema je, jedino sam na boji štedio pa sam uzeo obični bijeli (radije sam opremu krcao) inače da sam želio i to birati bio bi crni ili perla bijeli.. Share this post Link to post Share on other sites