<TDI> 537 Posted November 11 Mijenjah unutarnje manžete prije jedno desetak godina, desna je pukla po utoru pa sam ih odmah u paru riješio, vanjske prema kotačima još originalne. Uzeo OEM, a zamjenu odradio susjed u ovlaštenom, pa vjerujem da je korištena ova gornja mast koju spominješ. Pošto i mene zanima podatak mogu ga pitat kad navrati u radionicu da vidim što koristi izvan servisa, ali možda ćeš morat malo pričekat jer po zimi nije baš aktivan. 2 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 253 Posted November 11 Na kraju kupih komplet dio sa manžetnom i dobih i mast (150g) i osigurače i novu maticu. Brend FAG (771 0347 30). Više bih volio da sam našao SKF ili GKN-Lobro, ali mislim da je i FAG sasvim ok, jer sam i njega jedva iskopao u moru GSP, nekakavog Trucktec ili kako već i ostalog jeftinog šrota. Skinuo OEM dio (1J0 498 099 EX), ajd kad se već mijenja manžetna da promijenim i ostatak. Nije neko preveliko ulaganje, a nadam se da sam miran dok je kod mene. Desnu stranu ću da sredim kad strada manžetna, ali sam vidio da je u dobrom stanju, pa za sad ne diram. 1J0 498 099 EX - FAG (771 0347 30)Sent from my S24 Ultra using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 537 Posted November 13 Nadam se da će te služiti, javi dojmove kako ti se FAG pokazao nakon nekog vremena, ako se sjetiš. Za mast ti javim prvom prilikom kad naletim na susjeda kad ga vidim u radionici, jer mi je to najlakše, odem do njega i pitam ga. Mene muči onaj selen blok na prednjoj desnoj lafeti što jauče po ljeti, ide mi na živce ali sad nemam za njega vremena jer imam neke druge planove za slijedeću, a to je popravak prednje lijeve brave na vozačevoj strani koju već godinama odgađam, pa ću selen ostavit malo po strani jer mi nije prioritet. Do tada imam vremena vidjet što uzet, kako se cijene kreću i što napravit, samo njega ili sve, a to je već malo veći zahvat. 2 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 253 Posted November 13 Ostadoše mi još silent blokovi od prednjeg mosta i na viljuškama, ali su solidni, pa ih neću ni dirati. Ostalo sam sve izmijenjao sam na prednjem trapu. Auto je neprepoznatljiv, baš nisam vjerovao da toliko promijeni osjećaj u vožnji. U subotu na reglažu i to mu je to za sad. I mene čeka posao oko brave desnih vrata na plavom Golfu. Standardna priča oko mikroprekidača. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 537 Posted November 13 Na mom je sve original, kaže susjed kad je sjeo u njega i provozao se da je utegnut i ko nov, pa ako on tako kaže valjda i je, mada meni ništa posebno, jer ne primijetim razliku, morao bih u neki krš od G4 sjest da osjetim razliku. Imaš neki savjet što uzet od selen blokova, OEM, Lemförder... Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 253 Posted November 13 Lemforder blokove ugradio na tamnog Golfa 2017.g. kad sam ga i kupio. Nakon 70 000km i dalje bez greške. Samo kad budeš mijenjao uzmi pune od Audi TT Mk1. Takođe i desnu jabučicu skinuo OEM TRW i ugradio Lemforder. Takođe i na Sharana ugrađeni Lemforder 2015 ili 2016.g. i eno i dalje bez greške. I kod mene je tamni Golf baš utegnut, za 70 000km samo zamijenio pomenutu desnu jabučicu i silent blokove na viljuškama. Jedino što bi valjalo zadnje amortizere da promijenim, ostalo je sve 1/1. Mada mogu još da guraju za neku normalnu vožnju, ali za agresivniju nisu više. Plavi je baš tražio utezanje trapa, amortizeri prednji su bili baš katastrofa, bukvalno su služili samo da drže točak. Šolje, jabučice i stabilizatori su mogli još malo, ali kad se već mijenja nek ide sve u kompletu. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 537 Posted November 13 Znači, preporuka da uzmem puni selen blok od Audi TT MK1 od Lemfördera. Imaš li neku fotku ili kataloški, dobro bi mi došao da malo potražim i da vidim kako izgledaju? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 253 Posted November 13 8N0 407 181 BLemforder 27132 01 Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 537 Posted November 13 Odlično, malo ću bacit pogled na njih, pa se čut sa susjedom, a posao kad dođe vrijeme za njih. Fala na kataloškim. 1 Share this post Link to post Share on other sites