AUTOFREAK 223 Posted December 5, 2021 mj blok 3 je meni amen... i tu vidim koja je u plusu i pogotovo kad je 2.99 i neide gore jer je i vise. Tu je kompenzacija goriva...tj kad je u plusu dizna daje vise goriva a eto na to moze utjecat losija kompresija..... Dizne se stelaju i ljevo desno kao i potisak no to sve se da nac na netu i mjere i sve... Vijci obavezno novi Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted May 11, 2023 @AUTOFREAK, ajde Ivo pomagaj... Napravio upit prema ovlaštenom i savjetnik mi poslao ponudu, u originalu imaju... 1) TANDEM PUMPA - (038 145 209 Q) Po kataloškom je isti broj kao i na mojoj LUK-ovoj samo je moja "A", dok je ova "Q", e sada, mene zanima da li su kod ove riješili problem sa pipcem koji je kod LUK-a bio, ajmo reći kao uprešan u aluminij dok sada vidim da se radi na navoj, što je bolje. Poslao sam upit savjetniku da vidi može li mi potvrditi da li je to kod LUK-a sada riješeno na navoj i da li imaju i BOSCH Q V200 120417A2 kao alternativu jer me cijena zanima, pitanje je da li mi on može pomoći oko moga pitanja dok ti svakodnevno s time imaš kontakt pa ti je možda jedna prošla kroz ruku. Trebam potvrdu oko ove da li je sada LUK to riješio na navoj, ako je onda ulazi u izbor ako nemam drugog izbora. Šaljem fotke iz ETKA-e koju sam dobio od savjetnika i jednu sam našao na internetu (038 145 209 Q) i na njoj se vidi što me zanima. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted May 11, 2023 Zašto ne uzmeš Bosch pumpu? S njom nikakvih problema nema, a i čitao sam na nekim PD tuning stranicama da imaju 11 bari pritisak, dok je kod Luk pumpi 8. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted May 11, 2023 Pitao sam i za Bosch, imaju... * Tandem pumpa BOSCH - (F 009 D02 799) - 299,00€ * Tandem pumpa OEM - (038 145 209 Q) - 757,88€ To bi trebao biti kataloški za ovu tandemku i stvarno je povoljna, ako Ivo može dati blagoslov za nju rado bih ju onda uzeo. BOSCH - (F 009 D02 799), fotke su skinute sa interneta po ovom kataloškom broju, nadam se da je to to! Share this post Link to post Share on other sites
MateV 39 Posted December 31, 2024 Trebam malu pomoć. Jučer mi je auto odjednom izgubio snagu, nekako po osjećaju ima 50 konja ako i toliko. Prvo mi je napamet palo da je opet do maf senzora, ali stavio sam novoga u 8. mjesecu. Nabrzinu sam pogledao i vidim da je tandem pumpa mokra i čulo se šištanje zraka odnekud. Jel moguće da auto tako naglo zbog tandem pumpe izgubi snagu? Na uzbrdici na autocesti ne ide više od 80 u trećoj, gas do poda. Prva slika je od sinoć, druga je iz 7. mjeseca kad sam mijenjao ovu cijev od povrata nafte, ali vidi se oko tandem pumpe da je suho. Jasno mi je da tademku moram mijenjat i ovako i onako, samo me zanima ako je moguće da auto zbog nje toliko drastično izgubi snagu. Nisam još siguran ako ću stavljat novu ili polovnu, Bosch naravno. Ako stavljam polovnu da se prebrtvi ili nema potrebe? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted December 31, 2024 Dvije Bosch polovne sa oznakom M sam ubacio i nikakvih problema, samo obavezno novi metalni dihtung između glave i pumpe. Ne može zbog tandem pumpe da šišti i tako naglo snagu da izgubi. Provjeri crijeva od interkulera, smio bih se opkladit da je izbilo kod palačinka crijeva kod prednjeg desnog točka. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
MateV 39 Posted January 1 Evo danas sam pogledao u detalje, i moram ti reć da si izgubio okladu. Odspojila se vakumska cijev od posude i tamo je uvlačilo falši zrak pa ga nije bilo dovoljno za otvorit turbo. To je onaj spoj ispod cijevi od usisa zraka nakon filtera. Vidio sam još i da je cijev od hladnjaka kabine nabubrila vjerojatno od nafte koja je kapala po njoj. Nisam siguran ako bi ju trebalo zamijenit? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 1 Haha, dobro je da je sitnica, ako je labav pritegni ga malom stegicom da ne spada više Ovo crijevo malo izgleda čudno, mada mislim da bi moglo još da gura. Ali uzmi zdravo crijevo da imaš u rezervi. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
MateV 39 Posted January 1 Ma te vakumske cijevi nisu original, mijenjane su i stavljene su neke boflex. Ne znam ako im je premali promjer ili su nekvalitetne cijevi, ali skoro svaki spoj je napuknuo, a ovaj je i ispao. Samo sam ga nataknuo zasad, a onda ću ih sve promijenit kad malo zatopli. Tandemku ću stavit polovnu, samo ne znam ako ću ju prebrtvit s onim setom za reparaciju ili samo stavit gore. A ovog crijeva za vodu je baš šteta jer sam ga mijenjao ljetos, ali slažem se da bi ga bilo dobro zamijenit. To će isto sačekat toplije dane, a tandemku ću kroz tjedan-dva promijenit dok nađem drugu. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted January 2 Polovnu tandemku Bosch jedino ako ju je moguće dobiti za 1/3 cijene nove, sve iznad toga bih išao bolje na novu nego uzet polovnu, pogotovo ako je još dobavljiva za ovu dolje cijenu. • Tandem pumpa BOSCH - (F 009 D02 799) - 299,00€ Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 2 Ja sam jednu platio 60€, drugu 70€. Stvarno su obije kao nove bile. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted January 4 Povoljno, jedino bi me kao kupca još zanimalo koliko je izvrtjela dok nije legla u moje ruke, ako je moguće dobit taj podatak. On bi mi olakšao kupnju, da ne bude ona tvoja, "izvana gladac, iznutra jadac". Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 4 Koliko god da su ni jedan ni drugi se ne bune za sad Prvu sam skinuo sa Tourana BLS iz 2008.g., zajedno sa instalacijom dizni. Motor je bio kao nov sa kog je skidana, a ovu drugu sam uzeo na slijepo sa otpada. Ispod 300 000km nije ni jedna to sigurno, ali dok radi, nek radi. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted January 4 Auu, dugačka crta, no dobro, dok ide ide, ne diraj. Share this post Link to post Share on other sites
MateV 39 Posted January 4 Jesi ih prebrtvio ili samo stavio? Ove luk uopće nema smisla prebrtvit kad se onaj vakumski rasklima, ali Bosch ne vidim razlog zašto ne. Efektivno imaš novu pumpu. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 4 Samo zamijenio dihtung metalni između glave i pumpe. Nisam ih otvarao. Inače pitanje je kakvog su kvaliteta i te gumice. Da ne bude kao sa kočionim kliještima kad se odradi reparacija sa Topran gumicama, pa nakon pola godine procure. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 601 Posted January 4 Ne postoji OEM set za brtvljenje tandemke, ovaj što je u ponudi i nije nešto, po meni bolje onda ništa ne dirat, pa dok ide, ide. Share this post Link to post Share on other sites
tony1999 4 Posted January 4 A kakva je Pierburg naspram Bosch? Pierburg ima po 220€, dok Bosch ne pronalazim za kupit. Meni je na Octaviji na AXR motoru počela slinit pa će trebat zamjenu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 223 Posted January 5 dobar je..... odavno je u v.a.g branši i u prvoj ugradnji kod nekih stvari 2 Share this post Link to post Share on other sites