kekec01 0 Posted December 2, 2019 Pozdrav svima. Danas idem gledati jednoga Passata karavana 2008g 2.0 TDI 103kw. Auto ima cca 160 tisuća km. Na slikama izgleda uredno. Slabo se razumijem u VW, našao sam na internetu da je bilo problema sa dizama kod PD motora. Kako ja mogu znati da li u ovom autu PD ili CR motor?? Također ima i dsg mjenjač. Vozio sam već automatika ali nikada dsg. Kako se on mora ponašati u vožnji i na što da obratim pažnju? Opčenito Vas molim za savjet što da pogledam?? Prijatelj je imao takav auto i dan danas mu je žao što ga je prodao. Imam i broj šasije ako može pomoći. Hvala svima unaprijed. Share this post Link to post Share on other sites
necko_sa 2 Posted December 2, 2019 Imam istog, ali 10/2007 god. Zapravo je modelska 2008.Na sta obratiti paznju!? Pa, iskreno na sve.Najprije pregledati karoseriju i utvrditi ima li kakavih sumljivih zahvata na istoj.Potom pregledati vizuelno motor. Najbolje je podici vozilo na dizalici i pregledati donji dio karoserije i motornog proszora kako bi se utvrdile potencijalna mjesta gdje pusta ulje, jer to sve ukazuje na buduce troskove.Zatim, upaliti motor i slusati ima li kakvih neuobicajenih zvukova. Ovdje prvenstveno mislim na zamajac koji je boljka tih vozila.Voznja kao zavrsnica kaze 1000 rijeci.DSG mora raditi ugladjeno bez lupkanja i trzanja.Izvuci ga na autoput i gas max. Mora glat izvlaciti preko 180km/h, a ako zelis max brzinu, ide i preko 210.To je ono osnovno.Dobro bi bilo nakon svega navedenog obaviti jednu dijagnostiku preko VCDS-a ili slicnog uredjaja.Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted December 8, 2019 Jel taj euro 4 sa pumpe dize sistemom? Onda nebus imal problema sa dpf i egr.. a i lako se cisti.. kod euro 5 je to vec veci pronlem. 2.0 tci cr iz 2009-2014 je bio u aferi dizelgate. Ak se vozis po autocestama ok, al za gradske guzve nije idealan. Share this post Link to post Share on other sites
Krky 6 Posted December 25, 2019 Kupujem pasat B8 pa gledam od njih 30 komada su samo 2 da su 2.0tdi svi ostali 1.6tdi 88kw 120ps.Kakva imate iskustva sa tim motorom s obzirom na pasat koji je malo veči i teži od recimo golfa?I na kaj bi trebal posebno pažnju posvetiti kod kupnje B8 1.6tdi 2016g sa pređenih 155000km?Poslano sa mog SM-A705FN koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites