Memphis 45 Posted June 5, 2021 Ne seznor temp. nafte nego temp. vode. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 5, 2021 @mu3633, na ovo on vjerojatno misli, dvostruki davač temperature rashladne tekućine. Mijenjao sam ga jer mi je kazaljka plesala, malo se podigne pa padne, da li može biti i neki drugi problem povezan s njime kao ovo što se tebi događa ne znam, možeš pokušati zamijeniti pa vidjeti. 01.Temperature sensor...........(VW 059919501A).............................315,74 Kn 02.Rubber O-ring.....................(VW N90316802)..................................7,90 Kn 03.Spring clip...........................(VW 032121142)...................................7,74 Kn Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 5, 2021 Kapiram. Ja sam mislio na onaj prije tandem pumpe. Nikakvih nuspojava nemam, kazaljka uvijek uredno 90°C, ne šeta ni milimetra. Njega sam otpajao još ranije, ali ništa nije promijenio osim da grijači duže rade. To sam čitao na TDIClub da može tako da se ispita, koliko se sjećam. Moguć uzrok jesu šarafi dizni koji nisu mijenjani, a dizne su skidane već 4 puta. "Majstor" je strogo insistirao da nema potrebe da ih mijenjam. Čak i one od glave je govorio da ne stavljam nove. Više me neće gledati, to svakako. Ostalo je da dobavim nove gumice, nove šarafe dizni (x4) i šarafe klackalica (x8). Moment ključ sam nabavio, tako da ću da se bacim u posao čim dobavim šarafe. Jedino još što može da bude. Drugu ideju nemam, jer sam bukvalno izmijenio i isprobao sve. Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 137 Posted June 5, 2021 Kada si zadnji put repariaro alnaser? Vergla li lijeno? Koliko sam uspio skontati samo je problem u paljenju a nikakvi drugih problema tokom voznje nemas? Share this post Link to post Share on other sites
Garrett_ 44 Posted June 5, 2021 (edited) 3 hours ago, mur3633 said: Kapiram. Ja sam mislio na onaj prije tandem pumpe. Nikakvih nuspojava nemam, kazaljka uvijek uredno 90°C, ne šeta ni milimetra. Njega sam otpajao još ranije, ali ništa nije promijenio osim da grijači duže rade. To sam čitao na TDIClub da može tako da se ispita, koliko se sjećam. Moguć uzrok jesu šarafi dizni koji nisu mijenjani, a dizne su skidane već 4 puta. "Majstor" je strogo insistirao da nema potrebe da ih mijenjam. Čak i one od glave je govorio da ne stavljam nove. Više me neće gledati, to svakako. Ostalo je da dobavim nove gumice, nove šarafe dizni (x4) i šarafe klackalica (x8). Moment ključ sam nabavio, tako da ću da se bacim u posao čim dobavim šarafe. Jedino još što može da bude. Drugu ideju nemam, jer sam bukvalno izmijenio i isprobao sve. Uff, ne mora biti do toga, ali sarafe promijeni obavezno. I probaj se docepat manuala i vidjet tocno kako zavrnut dizne i koliko moraju bit udaljena jedna od druge prilikom stezanja. Jer i taj mali kut od 1mm znaci razliku od mirnog rada i zvuka traktora. Vjerojatno sve to i planiras, samo da evo kazem iz prve ruke da to znaci nevjerojatno veliku razliku koju odmah u leru osjetis. Edited June 5, 2021 by Garrett_ 1 Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 6, 2021 On 10. 12. 2019. at 12:36, AUTOFREAK said: Vazda gledam po sluzbenom vw manualu (Elsa) i stelanje je 180stupnjeva. Zakrenutost dizni navodno ima veze jer auto moze losije ici ako su puno zakrenute... nisam istrazivao a cim postoji mjera dakle to je zbog necega jer da nema veze mjerilo bi se drugom metodom.... Pisao je Ivo već o tome da je bitna zakrenutost PD dizni i da se po ELSA-i radi, ali ako me sjećanje ne vara mur3633 je išao kod nekog vrhunskog VW majstora u CG, barem je tako naveo, sumnjam da je čovjek napamet podešavao zakrenutost, ovo sa vijcima mi drži vodu, probaj pa javi. Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 137 Posted June 6, 2021 Ja stvarno ne znam sta vise da probas, ovo mi sve vuce na neki problem u elektrici. Jos nisi mijenjao ECU? Nisi mi odgovorio imas li ikakvih problema tokom voznje i rada motora na leru. I drugi motor da uzimas bila bi kocka jer veoma lako bi mogao biti i gori od tvoga Da sam ti radije bih uzeo jos jedan AJM motor i imaces sve duple dijelove Od ta dva jedan ces sastaviti sigurno! Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 6, 2021 Kad upali radi kao sat, ravnomjerno bez ikakvih lupkanja, tupkanja, vibracija. Što se tiče vuče, mislim da bi mogao bolje pogotovo u nekom usponu. Recimo 5. brzina 100km/h mu baš i ne odgovara kad idem uz veći uspon, traži 4. Mislim da nije baš to to. Bio jesam kod tog majstora. Održava isključivo VW vozila. On sad tipuje na gumice dizni, prije pola godine je tipovao na tandem pumpu. Tako da taj majstor definitivno otpada, pa taman da je doktorirao VW u Wolfsburgu. Što se drugog motora tiče isključivo ASZ ili ARL dolaze u obzir. Ovi slabiji ništa. ECU nisam mijenjao. Kad skinem onaj T nepovratni ventil na filteru, unutra filter bude skoro pa prazan. Znači negdje vuče vazduh u gorivo i kraj priče. Ja sam 100% ubijeđen da su šarafi dizni problem, ali evo viđećemo. Da ako ga sastavim jednog dana Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 6, 2021 Znači, ništa od tog majstora, imaš nekog drugog u planu? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 6, 2021 Za sad ne znam. Što se ovog posla oko dizni tiče, sam ću pa da vidimo. Skoro sve radim sam i detaljno, samo još nisam kaiševe, natezače i vodenu pumpu pokušavao. Što se trapa tiče, dosta sitnica mogu sam, mada tu uvijek treba i neki malo specijalniji alat, kao i velika dizalica, to nemam pa posjetim majstora. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 6, 2021 Najbolje sam ako ikako imaš žicu za nešto napraviti, popraviti i naravno ako znaš, tu je i alat koji je potreban, bez njega ništa. Neće ti se nitko toliko potruditi oko auta kao sam vlasnik, ali najlošija ideja je kad se neko lati posla a nema blage veze, e onda može biti samo još gore. Dobro da ja nemam takav problem, mislim da više ne bih imao živaca, za ove dogradnje još donekle, pogotovo ako ide. A ništa, sretno sa radovima, nadam se da ćeš otkloniti kvar. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 12, 2021 Operacija uspjela, pacijent nije umro. Zamijenio gumice, naštelovao dizne (ne baš savršeno, ali popraviću). Prva i treća su bile dobro popuštene, treća onako solidno, čak mi se činilo da nije baš bila ulegla kako treba. Napravio krug, sve ok. Malo se još moram poigrati oko štelovanja dizni i onda da pratim kako će da se ponaša. Naravno javljam svaku promjenu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 13, 2021 Ništa, evo danas odmah zezaSlučajno listah mjerne blokove u VCDS, u 023 imam što da vidimNormalno je od -30 do +30Upalim Sharana i bacim oko, kad god njega varira od -10 do +20 kako koja dizna. Neki je ovdje solidan problem, da li dizne ili nešto drugo, ne znam. Share this post Link to post Share on other sites
luka93 20 Posted June 13, 2021 Kakva je kompresija? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 14, 2021 Mislim da ju nije radio, kompresija se može izmjeriti u ovlaštenom preko dijagnostike VAS 5187 ili onaj tko ju ima. Možda bi to trebao napraviti prije svega, nije neki veliki posao, a dobro dođe da se vidi da li je do nje ili ne. Ne znam kako si sam podešavao i zakretao dizne ali u donjem videu bez preciznog alata ne izgleda mi lako da se to ručno i napamet može napraviti. PDTDI tananyag 5 O Ring, Pumpe, Düse - fachgerechter Einbau | Professional installation of the O-ring, injection pump 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 14, 2021 Kompresiju nisam radio. Inače što se montaže dizni tiče, odrađena je po ovom uputstvu. Samo nisam koristio ovaj alat sa kazaljkom. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 14, 2021 On 30. 06. 2016. at 0:40, AUTOFREAK said: kod 1.9 treba pazit i na zakrenutost dizni... Znaci kad ju se metne u glavu ona se more okrenut i do pola cm u obje strane..... a ako se metnu kako bilo moguce da ce auto nemirnije radit... pa i vibrirat na nekim okretajima a i losije ici... Drugo je da idu obavezno novi sarafi dizni a i klackalica (glavni) Evo što Ivo kaže na što treba pripaziti oko PD dizni, nešto konkretnije može samo on još dodati i da li se može bez indikatora odraditi namještanje. Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 137 Posted June 14, 2021 Za kompresiju ne znam ali za dizne sam ti govorio par puta i ranije da probas sa drugim diznama. Iako si vec remontovao dizne i sam vidis da ne rade savrseno A sto se kompresije tice to je vec dosta ozbiljnija prica ali najbolje bi bilo da izmjersi kompresiju na svim cilindrima... Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 15, 2021 Mislim da ovaj razmak između PD dizni izmjeren pomičnom mjerkom isto važan detalj, imam ju ali ne ovakve veličine da bih mogao zahvatiti i izmjeriti razmak dizni, kako god mora se odnekud ponovno krenuti. Da sam na tvom mjestu odradio bih prvo provjeru kompresije da se nje riješim, nakon toga ponovno dizne dao na provjeru s time da majstor koji ih ispituje za svaku da ispis testa kako bacaju. Za ugradnju bih našao nekoga tko to svakodnevno radi ili zna kako se stavljaju i podešavaju zakrenutost, uz propisni alat koji treba, drugi savjet nemam. Vijke imaš nove, Ivo je spomenuo i klackalica da ide nova, bilo bi dobro da ti se on javi i da neki suvisli savjet. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 18, 2021 Vratio moju originalnu tandem pumpu, auto proradio, ne gasi se Parametri u mjernom bloku 023 i dalje visoki, ali ne kao sa Bosch tandem pumpom koja je bila do sad. Pozajmio sam i druge dizne, ubacio sam jednu (prvu) i opet za jednu nijansu spustio parametar na prvom cilindru, tj. sa cca 95 na 70. Šta se desilo s mojim diznama odjednom, ne znam Sharanove dizne su takođe reparirane kod istog Bosch servisera čak 2014. (Gogić u Užicama) i rade perfektno, mjerni blok 023 je sav oko 0. Uglavnom nakon zamjeni gumica dizni, šarafa i detaljnog centriranja motor radi malo uglađenije i vuče kao nikad do sad. Što se vuče tiče sad mislim da je to to za fabričkih 115ks. Probaću ponovo sa Bosch tandem pumpom da vidimo da li će ponovo da zeza. Ove dvije Luk što imam imaju dosta lufta na vakuum pipi. Inače što se dihtunga tandem pumpe tiče, gumeni dihtung ide isključivo na pumpu sa A oznakom, sve ostale tandem pumpe koriste onaj klasični metalni. 1 Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 137 Posted June 19, 2021 Dizne sve mijenjaj pod hitno i to sam ti i ranije par puta govorio. A sto se kompresije tice tu bi imao i druge simptome: potrosnja ulja, gubitak snage,bijeli dim, povecana potrosnja goriva itd... Koje ti koliko ja znam nemas. 1 Share this post Link to post Share on other sites
luka93 20 Posted June 23, 2021 A jesi li minja relej 109? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted June 23, 2021 Mijenjan Relej 109, nikakvih promjena. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 526 Posted June 24, 2021 Javi ovaj detalj oko tandem pumpe od LUK-a, baš me zanima da li je moguće da je i do nje. Kod mene je ista stvar na LUK-ovoj se taj pipac klima, za sada ne pravi probleme, ne curi i kočnica nije tvrda ali nisam pametan što raditi. Ne skida mi se, a brtviti sa tekućim metalom direktno dok je na motoru mislim da ništa od toga, ujedno nekako mislim da je to uzalud raditi i da se to sa vremenom opet rasklima, za druge mogućnosti ne znam što bi se dalo napraviti, možda pokušati sa alu zavarivanjem. Znam da je gavranović u Tokiću uzeo Boschovu koja ima pipac na navoj što je puno bolje odrađeno i da nije imao nikakvih problema s njom. Share this post Link to post Share on other sites
Garrett_ 44 Posted June 24, 2021 (edited) 20 minutes ago, said: Javi ovaj detalj oko tandem pumpe od LUK-a, baš me zanima da li je moguće da je i do nje. Kod mene je ista stvar na LUK-ovoj se taj pipac klima, za sada ne pravi probleme, ne curi i kočnica nije tvrda ali nisam pametan što raditi. Ne skida mi se, a brtviti sa tekućim metalom direktno dok je na motoru mislim da ništa od toga, ujedno nekako mislim da je to uzalud raditi i da se to sa vremenom opet rasklima, za druge mogućnosti ne znam što bi se dalo napraviti, možda pokušati sa alu zavarivanjem. Znam da je gavranović u Tokiću uzeo Boschovu koja ima pipac na navoj što je puno bolje odrađeno i da nije imao nikakvih problema s njom. To klimanje pipca je bas standardna pojava kod cetvorki. Ono sto neki majstori rade je da "natuku / nabiju" jedan dio njega pa se on prihvati bolje. To funkcionira, ali ono nije cisto rjesenje. Ako kocnica nije tvrda nakon gasenja i paljenja auta, onda je sve ok. Kada vec budes mijenjao, mozes uzeti tandem pumpu od golfa 5 polovnu. Iako je naravno problem nac dobru, ali ako je mestar siguran u sebe, mislim da je i to dobra opcija. Ona se kao i moze stimat valjda, nisam siguran. Edited June 24, 2021 by Garrett_ Share this post Link to post Share on other sites