1 1
Stipo2345

Audi a6 1.9 tdi 81kw afn oznaka motora

Recommended Posts

Pozdrav. Ovako imam jedan, tjst vise problema. Ugl stari je kupio auto prije 5 g. Od prvog dana je bilo cudnih stvari. Dodje na 120 i ode u safe mode. Upalis ga ugasis ga auto ide normalno... i ja sam krenio voziti taj auto i to mi je islo na zivce.. promjenim map senzor i n75 auto ide normalno, nakon par mjeseci ja po gasu auto bum safe mode... ja kod mehanicara kaze on skidat turbinu i cistiti varijabilna pera. Okej odradimo mi to. Auto 3 dana ide kao avion. Nakon toaga snaga je pocela padati, ne znacajno ali osjetno. I ok ja sam tako vozio nakon par dana opet safe mode. Dijagnostika kaze previsok tlak usisne grane. Ja opet promjenim n75 ventip auto ide normalno 5 dana nakon toga opet safe mode. Ja reklamiram n75 i dobijem novi. Tako 5 ili 6 puta... i ja sam odustao od istrazivanja kvara... da bi prije par dana ponovo uzeo taj auto i krenio u zagonetku. Promjenim intercooler crijeva od njega i do njega, kompletno sva vakum crijeva, auto opet ne ide. Promjenim ventil n75 auto ide al ne kako bi trebao. Kaze mehanicar da se cuo s nekim tipom i da treba vidjeti sta je sa kompjuterom motora. Ja odem kod lika koji garantira da je problem u kompjuteru. Nista ja odem kupim novi on ga kodira i stavi auto nista promjenio nije... sada sam skidao EGR ventil koji je bio zacadit i stavio sam drugi.... i opet nista sve po starom... i zna se desavati kada je hladan i stisnem ga preko 3tisuce obrtaja on se pocne tresti i pocne dimiti i izgubim gas (kao da se utusi neznam.kako bih to opisao, ili prije kao da su mu ventili ostali otvoreni) dali to ima neke veze s tim svim, ako netko ima neki savjet sta raditi... auto ne zelim prodati zelim ga popraviti.. sta kako svaki savjet dobro dosao. Pozdrav..

Edited by Stipo2345

Ja imam problem na isti motor sa vucom dugo vremena, kao da mi se turbina ne pali.

Sumnjivo mi je na dizne ovo sto ti trza kad je hladan i dimi, ako imas kod nekog pozajmit dizne da probas..?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze biti dosta toga, dizne, turbina, pumpa goriva, filter goriva, naslage cadje na usisnim ventilima, negdje puknuto neko vakum crijevo, zacepljen katalizator... A iskreno ne znam kome bi se dalo dijagnosticirati taj problem, kad danas svi majstori idu metodom "mozda je to", pa dok slucajno ne pogode u cemu je problem.

• Like 2

Džabe što si EGR čistio, ako nisi usisnu granu. Uzmi i nju skini i zapali unutra onu garež sa dosta benzina. Na kraju je operi dimerom i kao nova.

1 1