dzoni 18 Posted April 28, 2020 Pozdrav, Molim vas pomoc ako neko zna u cemu je problem, VW CC 2012 javlja se lampica airbaga na instrument satu u voznji se pojavi. Nakon brisanja greske, nakon nekog vremena opet isto. Provjerio sam prekidac airbaga u kaseti, uredno je na ON. Sta jos mogu provjeriti i sta moze biti uzrok problema? Evo greska: Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted April 30, 2020 Je li itko imao problem? Citao sam da je bio recall za airbag ali nisam siguran da je zbog ove greske i u pitanju je bilo US trziste, ali opet nisam siguran auto je staro 8 godina valjda bi se rijesilo do sada.... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 2, 2020 Bravica koja gasi suvozacev airbag. B7 je ima kao cestu gresku.... Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted May 3, 2020 19 hours ago, AUTOFREAK said: Bravica koja gasi suvozacev airbag. B7 je ima kao cestu gresku.... Da, izgooglao sam da je i B7 imao problem. Znas li kako rijesiti to, molim te :-). Kad se obrise greska nakon nekoliko stotina km opet se javlja. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 3, 2020 Kupis novu bravicu Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted May 3, 2020 18 minutes ago, AUTOFREAK said: Kupis novu bravicu imas li kataloski broj gdje dodje ta bravica uopce sta je to? Jel to prekidac u kaseti za iskljucivanje/ukljucivanje airbaga? Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted May 3, 2020 (edited) Trebalo bi da je to to Edited May 3, 2020 by VW_GTD23 Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted May 3, 2020 ako je to, koji je kataloski broj za VW CC 2012? Gdje naci novi a da nije sa istom greskom, koliko sam citao , to je fabricka greska, ali zar je moguce da se pojavljuje 8 godina nakon porizvodnje vozila... Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted May 3, 2020 Kataloški broj je 3C0919237A ali nisam 100% siguran trebalo bi da je ista bravica i kod B7-ice. Naravno čuo sam i ja za tu grešku. Kao navodno taj prekidač vremenom prestane raditi što znači ako kupiš novi da ti neće odma prestati raditi. Možda će se desiti vremenom da se ponovo greška pojavi ili ako baš hoćeš da riješiš ovaj problem ugradi bravicu od nekog drugog VW-a... Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted May 3, 2020 Ja bih da trajno rijesim problem. Nije mi jasno kako crkne prekidac kad se nikad i ne koristi. Bunilo je sto sam nasao VW-ov opoziv vise bude vezano za airbag gresku, s tim da se desi ova greska i da ne rade komande na volanu i sirena, ali meni to sve uredno radi, zato i ja sumnjam samo na prekidac. Nasao sam na youtube kako ga zamjeniti, treba li neka posebna procedura, pretpostavljam ugasiti vozilu prebaciti na OFF pa onda zamjenit? Da li veze bravica ima sa kljucem ja sam je okrenuo obicnim serafcigerom? @AUTOFREAK jel preporucujes novu bravicu od CC-a ili nekog drugog VW-a? Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted May 3, 2020 Jbg, mnogo toga crkne što se nikada ne koristi. To je jedan obični prekidač i koliko znam u njemu nema nikakve dodatne elektronike eto pogledaj na slici... Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted May 3, 2020 Da, hvala puno na info. nasao sam sa tacno sa 2 kataloska broja: sad je pitanje koji da uzmem a da nema istu tu gresku ili to nije bitno? Ovaj sa 5C pokriva i dosta Audi i Seat modela... Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted May 3, 2020 Eto mijenjaj to što prije nije on previše ni skup ali ipak pravi problem... Ako nešto ne ispadne dobro nije velika investicija propala Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 3, 2020 Odes u ovlasteni sa prometnom i po br šasije dobijes odgovarajuci dio..... Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted July 23, 2020 (edited) Molio bih pomoci oko ovoga ako ne zna. Moj je 3C0919237C, u ovlastenom mi traze cak 60€. Od B7 na otpadu sam nasao ali je oznaka 3C0919237B. Isto izgleda sve isto ali B oznaka. Jedan poznanik koji radi u ovlastanom mi je rekao da mora biti oznaka C u VW CC-u zbog kolicine aribagova iliti sta ja znam da se moze desiti da se popale sve lampice na tabli ako nije odgovarajuci. Da li ima neko da je stavljao ovaj 3C0919237B u VW CC 2012-2018 godiste? Po Etki izbacuje B oznaku a izbacuje i ovaj 5c5919237. 5c5919237 ide na Golf 7 i taj je broj naveden u ponudi od ovlastenog. Da li da trazim od Gola 7 na otpadu, ne znam nisam malo me strah igrat se posto je airbag u pitanju... Edited July 23, 2020 by dzoni Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted July 23, 2020 Ma kupi drug taj koji treba da ne razmisljas. Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted July 23, 2020 Ma ako je ovaj broj 5c5919237 kao u ponudi od ovlastenog uzet cu sa otpada to je Golf 7 ali cisto me zanima ako neko zna da potvrdi... Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted July 23, 2020 Jbg, u ovlaštenom uvijek zanju dobro oderati čovjeka. I ja bih uzeo polovan sa otpada... Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted July 23, 2020 Nije to neka cifra da bi razmisljao puno o tome... Ipak je sigurnost u pitanju Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted July 24, 2020 Airbag u principu radi, samo je prekidac problem. Ovlasteni mi je dao kataloski 5c5919237 to je Golf 7. Share this post Link to post Share on other sites
dzoni 18 Posted July 28, 2020 Uzeo sam sa otpada od Golfa 7, za sada sve ok Share this post Link to post Share on other sites
VW_GTD23 138 Posted July 28, 2020 Valjda će raditi bez problema, ipak prošao si jeftinije nego da si išao u ovlašteni... Share this post Link to post Share on other sites