0
marcusmarcus

Octavia 1.9 TDI rezonantno brujanje

Recommended Posts

Pozz ljudi, treba mi pomoć, ako itko ima dobru ideju sto bi ovo moglo bit, pls javite

Dakle, auto je skoda octavia 2, 1.9 tdi (bxe), 195 000 km. Već neko vrijeme (citaj godinu i pol) cujem i osjetim rezonantno brujanje i vibracije po cijelom autu, ali samo u višim brzinama (u trećoj jedva, u cetvrtoj dosta, u petoj najjace), i samo u određenom podrucju broja okretaja, na 1900-2000 rpm i jos jace 2800-3000 rpm. Javlja se samo kad dajem gas. Ako maknem nogu s gasa, stisnem kvacilo nestaje, ako vozim konstantno na tom broju okretaja onda se manje cuje. Po gradu me ne smeta, ali na autocesti je dosta iritantno.

Jel mi mogli mozda bit nosači motora/getribe? Razmisljam ih ionako uskoro promjenit. Ili je bas nesto u getribi? Prosle god sam imao problem da je nakon zamjene zamasnjaka i kvacila curilo ulje iz getribe (prema rijecima mehanicara "unutrasnja strana semeringa vodilice potisnog lezaja je bila ostecena") a tak sam napravio jedno 2000 km, dok nije stavljen drugi set kvacila i zamasnjak i nadodano ulje. Nisam siguran koliko je ulja falilo, al mozda je tijekom tog nesto u getribi se ostetilo. Ili je mozda turbo? Zavija vec neko vrijeme, na transplantacijskoj je listi.

Mogu samo nadodat sto mislim da nije: bregasta (zamjenjena u ovlastenom prije par mj), PD elementi (u vcds.u su ok vrijednosti), EGR (ociscen, nije pomoglo). Bio na dijagnostici u ovlastenom, nemaju pojma, misle da je getriba ali im se neda raskopat ju.

Sve ideje i prijedlozi dobrodosli! Unaprijed hvala

0