0
jasko__

Passat B7 2.0 tdi 125kw DSG - iskustva

Recommended Posts

Ima li ko iskustva sa Passatom B7 2.0 tdi 125 kw, 4motion, DSG??
Vec neko vrijeme ganjam onaj od 103kw DSG..ali mi sad izletila prilika za dobar primjerak ovog jačeg modela..ali ne znam dal da prihvatim jer se nekako bojim tog 4motion fazona..na stranu prednosti sistema 4x4 kojih sam svjestan, interesuje me potencijalno skuplje održavanje u odnosu na onog na prednji pogon..i koliko je realno veca potrošnja..jer po specifikacijama je razlika samo 0,4 litra na 100 km...jel moguce da je samo tolika razlika?? Znaci DSG su oba..inace mi je 50% grad, 50% otvorena economy vožnja a nisam težak na gasu uopšte

Ja imam taj motor u passatu cc, (125kw) isto dsg i 4Motion, nikad nikakvih problema nisam ima s pogonom. Kad sam ga kupija odma sam promjenio ulje i filter u mjenjacu, differencijalu i haldexu. Nemas se sto plasiti pogona, savrseno odradjuje svoj posao. Meni je prosjecna potrosnja 6.3L s tim da je mapiran na 200ks.

13 minutes ago, romano010 said:

Ja imam taj motor u passatu cc, (125kw) isto dsg i 4Motion, nikad nikakvih problema nisam ima s pogonom. Kad sam ga kupija odma sam promjenio ulje i filter u mjenjacu, differencijalu i haldexu. Nemas se sto plasiti pogona, savrseno odradjuje svoj posao. Meni je prosjecna potrosnja 6.3L s tim da je mapiran na 200ks.

Znam za ulje i filter u mjenjacu..al ovo za ulje u differencijalu i haldexu mi je nesto novo...koliko košta to zadovoljstvo u totalu???

1 hour ago, romano010 said:

E moram naci racun pa ti napisem, sve sam radio u ovlasrenom. Znam da nije nesto skupo

Hvala lijepo..al malo troši taj tvoj pravo, mislio sam da nece oni ispod 7 nema šanse..ima li uticaja to mapiranje?

0