Ivan Bajevic 0 Posted November 22, 2020 Pozdrav svima novi sam ovdje imam problema sa crnim dimom na passatu b5 2001 godina bio sam kod majstora spojio je na dijagnostiku izbacilo mu je gresku mjeraca protoka zraka,promjenili smo to medjutim opet sve isto.Auto vuce kao lud ali pri velikim obrtajima jednostavno kao da neprima vise gasa i moram stat ugasit upalit auto i sve normalno radi poslje toga.Majstor je rekao da je problem u tome sto dobije previse goriva a pre malo zraka i da zbog toga dimi i turbinu baci u safe mode,poslao me kod auto elektricara da vidi da nije mozda mapiran ili nesto oko struje,taj drugi majstor je reko da je vjerovatno struja problem pa evo ssd da vidim mozda je imo neko slicnih problema pa ako moze pomoc.Hvala Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 246 Posted November 23, 2020 Baci pogled na sva vakuum crijeva(promijeni ih, vjvr.su dotrajala), probaj drugi N75 ventil, skini i očisti EGR, usisnu i Intercooler, prekontroliši sva gumena crijeva koja su povezana sa turbom i Intercoolerom. Pokušaj i sa drugim MAP senzorom, takođe. Pogledaj u VCDS parametre dizni, itd. Može da bude i geometrija zaprljana, možda i aktuator turba zaglavljuje. Uglavnom to je manje-više to. Share this post Link to post Share on other sites