1 1
Iggy

Jetta mk5 1.9 - problem radne temperature

Recommended Posts

Pozdrav, 

nedavno sam kupio jettu mk5 1.9 tdi 77 kw  BXE  2008 g. 

Zadnja 2-3 mj sam imao problem s postizanjem radne temperature, na kazaljci mi dođe do prve cetvrtine i stoji ko zabetonirana tu (provjeravao na onom malom displeju i pokazuje oko 60 C); naravno posumnjao odmah na termostat te sam ga zamijenio. 

Stavio novi marke MAHLE BEHR, no međutim s novim je jos gore, kazaljka se vise i ne pomice sa dna, na displeju mi pokazuje oko 40 C i tako stoji bez obzira koliko dugo se vozio.

Da napomenem, na mjestu kad ga gasiram uspijem dici temp na 90 C, ali cim se pocnem vozit temp rapidno pada i zaustavi se oko 40-45 C.

Jel ima ko ideju sto bi moglo biti?

Nema logike al ajde. Ajmo ovako. Znas li dje je termostat.... on je na bloku motora tamo iza alteratora.... na njega ide debele cijev vode.... Kaad imas tih 60c il ajde 20 30  ona bi trebala bit hladna.   Provjeri to  i prati kako je stanje na 50 70 90 jel cijev hladna...  Ako je term.ispravan i bit ce hladna...  Druga stvar je t.davac da ima probleme.... 

12 hours ago, Ari0306 said:

Jel dobro ozračen nakon mjenjanja termostata?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Jel se neodzračuje on sam preko boce, odnosno čepa na boci?

9 hours ago, AUTOFREAK said:

Nema logike al ajde. Ajmo ovako. Znas li dje je termostat.... on je na bloku motora tamo iza alteratora.... na njega ide debele cijev vode.... Kaad imas tih 60c il ajde 20 30  ona bi trebala bit hladna.   Provjeri to  i prati kako je stanje na 50 70 90 jel cijev hladna...  Ako je term.ispravan i bit ce hladna...  Druga stvar je t.davac da ima probleme.... 

T.davac mislim da je ispravan, jer kad ga u mjestu gasirsnjem uspijem dici na 90 radi i grijanje u kabini, a kad je na 40 piri hladno u kabini, na 60 bude mlako.

Da napomenem stari termostat kad mi je majstor izvadio kaže da je bio ispravan.

Update 

rijesen problem, mozda nekom pomogne; hladnjak egr-a je bio zastopan, odnosno crijevo na izlazu iz tog hladnjaka na kojem se nalazi t.davac te je bio smanjen protok antifriza prema tom senzoru, uglavnom sad kad je prociscen taj hladnjak i crijevo temp mi je ok. Kazaljka je zakucana na 90, na displeju mi pokazuje 88-90.

• Like 1
  • Thanks 1

ok al sad sta je s grijanjem u kabini? ako je bolje dakle egr se pregrijavao jer njegov hladnjak nije odvodio toplinu dalje....   

1 1