2 2
IronicGti

Iskljucivo iz ljubavi prema najdrazoj

Recommended Posts

Poliranje alu felgi. Da, pocelo je, felge sam kupio u katastrofalnom stanju + jedna je bila malo puknuta. Majstor Kruno iz Bestovja je rijesio problem ravnanja. Naime felge su za moju dragu koja je regala auto prije par dana i vozi se na celicanama - 15 colnim (njoj je to selo).

Prva felga. Skinut tek plasticni sloj sa 150 schmirglom :)

Image026.jpg

ispolirano ugrubo

Image033.jpg

prodjeno sa 1200 i ispolirano na ruke sa purolom i jos jednom pastom :P

Image047.jpg

Image048.jpg

usporedba sa starom neobradjenom felgom

Image049.jpg

Image050.jpg

Image051.jpg

Image052.jpg

uzivo izgleda bolje...

koristen "alat" - smirgl iliti brusni papir: 150, 240, 400, 800, 1200, purol, mafra-polir pasta, mafra-polish za sjaj i puno tople vode (tople zato jer sam to vani radio). Sad tek slijedi "strojno" poliranje, citaj busilica :lol2 . Ovo je posao koji je trajao kojih 8 sati, znaci jos kojih sat i pol strojnog poliranja i jos nakraju lakiranje crnih dijelova ponovo i onda sve to jos 3X :)

koristen "alat" - smirgl iliti brusni papir: 150, 240, 400, 800, 1200, purol, mafra-polir pasta, mafra-polish za sjaj i puno tople vode (tople zato jer sam to vani radio). Sad tek slijedi "strojno" poliranje, citaj busilica :lol2 . Ovo je posao koji je trajao kojih 8 sati, znaci jos kojih sat i pol strojnog poliranja i jos nakraju lakiranje crnih dijelova ponovo i onda sve to jos 3X :)

znaci na bbs edition moram prvo izbrusiti gornji sloj pa tek onda poliranje? da li se to kasnije necime zastiti ili samo redovito polira? :)

nisam nikad radio, a niti obracao paznju pa ne znam. sad ce zimske gume pa cu se malo pozabaviti time :)

znaci na bbs edition moram prvo izbrusiti gornji sloj pa tek onda poliranje? da li se to kasnije necime zastiti ili samo redovito polira? :)

nisam nikad radio, a niti obracao paznju pa ne znam. sad ce zimske gume pa cu se malo pozabaviti time :)

a sad ovisi dal ti je gore boja ili je plastificirano, znaci u svakom slucaju moras doc do golog aluminija onda pocnes sa recimo 240 nadalje... :)

Mislim da je on pitao ? ta se radi nakon gotovog poliranja, jel se ??titi sa čime ili se samo polira redovno.

Super Ironic! To je 8J?

I zanima me kak če?? to strojno polirat? Tj. kakav če?? nastavak dat na brusilicu?

:palacg

felge prelijepo izgledaju,jos kad ih zavrsis !koja to mora biti ljubav :)

2IronicGti i Perkan:

pitao sam i jedno i drugo. mislim da je samo plastificirano, a zanima me i da li se kako stiti taj polirani sloj ili ne :)

Mislim da je on pitao ? ta se radi nakon gotovog poliranja, jel se ??titi sa čime ili se samo polira redovno.

aaa čoban :bag: , ne citam text do kraja, ispoliras i ostavis, netreba s nicim zastitit

7.5j je felga, a busilica ce dobit "hand made" nastavak... :D

Daj ne kakaj :P

To si ti u photoshopu sredio :lol2

A :palacg za trud i strpljenje. A kaj veli Mare? Zadovoljna? Ili te jos cekaju krvavi dlanovi

koja jew to felga?

ja sam se sa svojim 14" najebo i stim da sam 3 felge ok sredio,a četvrtu vi??e nisam imao snage...samo kaj su moje felge bile u takvom stanju da sam morao početi sa ??mirglom 60,a zavr??io sa 1500

Ne sjecam se koja je felga, moram pogledat doma

wildD: tjedan dana odmori i onda opet u napad :D

Ne sjecam se koja je felga, moram pogledat doma

wildD: tjedan dana odmori i onda opet u napad :D

ma nema ??anse vi??e da ih pipnem jer su u kurcu,bile su u tako gadnom stanju da to nisu istine...koliko si dao za njih,ba?? mi se sviđaju,ako ih odluči?? prodati po??alji PM ;-)

inače respekt na trudu i radu

Fino zgledaju, al kad ih strojno pređe?? sjajit će se duplo bolje. A nakon poliranja nije lo??e recimo svakih mjesec dva felge prepolirat sa nekom finom pastom, mo??e i obićna polir pasta za auto.

nice izgleda

Bacio si se na posao za malenu :)

malena moras ga jakooo dobro nagraditi :P

150????Ma jesi lud,s 800 ili 1000 vodobrusnim papirom na vodu i na kraju ispoliras,to meni traje 3 sata sve cetiri felge...al svaka cast na trudu...lijepo izgledaju felge...koje su velicine felge?Koje su marke?Prejebeno mi izgledaju...;)

Ma nije lud, uradio ba?? tako kako treba :da (ja sam počeo i sa 120 ??mirgelom). Da bi on počeo sa 800 ili jo?? gore sa 1000 vodobrusnim :o onda ne bi jednu felgu o??mirglao ni za tjedan dana :ne2 . Ne mo??e?? onu plastiku skinuti sa vodobrusnim papirom nikako. Antony, kaj veli??, da ja tebo donesem jedne felge od mene i pričekam tri ili četiri časa, pa če?? mi ti za to vreme sve srediti - ma jok, to je misija nemoguče part 4.

Slikaj prste molim te! :lol2

:lol2:lol2:lol2

Prejebeno ispala felgica.... :zivio

Kako ce ti se draga oduzit? :rotfl:rotfl

Ako je mislio plastiku skinut,onda ok...nisam skuzio!Ja sam ti lakirer,pa ti radim sve,pa sam naviknuo na te stvari,pa radim sve brze i brze...

Svaka čast na poslu :respekt E ??to sve čovjek nebi napravio zbog ljubavi... Sad njoj daj da ona malo proba polirat :palacg

2 2