IronicGti 0 Posted October 16, 2007 Poliranje alu felgi. Da, pocelo je, felge sam kupio u katastrofalnom stanju + jedna je bila malo puknuta. Majstor Kruno iz Bestovja je rijesio problem ravnanja. Naime felge su za moju dragu koja je regala auto prije par dana i vozi se na celicanama - 15 colnim (njoj je to selo). Prva felga. Skinut tek plasticni sloj sa 150 schmirglom ispolirano ugrubo prodjeno sa 1200 i ispolirano na ruke sa purolom i jos jednom pastom usporedba sa starom neobradjenom felgom uzivo izgleda bolje... koristen "alat" - smirgl iliti brusni papir: 150, 240, 400, 800, 1200, purol, mafra-polir pasta, mafra-polish za sjaj i puno tople vode (tople zato jer sam to vani radio). Sad tek slijedi "strojno" poliranje, citaj busilica . Ovo je posao koji je trajao kojih 8 sati, znaci jos kojih sat i pol strojnog poliranja i jos nakraju lakiranje crnih dijelova ponovo i onda sve to jos 3X Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted October 16, 2007 Ah, sve za ljubav. Share this post Link to post Share on other sites
golfijaner 0 Posted October 16, 2007 koristen "alat" - smirgl iliti brusni papir: 150, 240, 400, 800, 1200, purol, mafra-polir pasta, mafra-polish za sjaj i puno tople vode (tople zato jer sam to vani radio). Sad tek slijedi "strojno" poliranje, citaj busilica . Ovo je posao koji je trajao kojih 8 sati, znaci jos kojih sat i pol strojnog poliranja i jos nakraju lakiranje crnih dijelova ponovo i onda sve to jos 3X znaci na bbs edition moram prvo izbrusiti gornji sloj pa tek onda poliranje? da li se to kasnije necime zastiti ili samo redovito polira? nisam nikad radio, a niti obracao paznju pa ne znam. sad ce zimske gume pa cu se malo pozabaviti time Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted October 16, 2007 znaci na bbs edition moram prvo izbrusiti gornji sloj pa tek onda poliranje? da li se to kasnije necime zastiti ili samo redovito polira? nisam nikad radio, a niti obracao paznju pa ne znam. sad ce zimske gume pa cu se malo pozabaviti time a sad ovisi dal ti je gore boja ili je plastificirano, znaci u svakom slucaju moras doc do golog aluminija onda pocnes sa recimo 240 nadalje... Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted October 16, 2007 Mislim da je on pitao ? ta se radi nakon gotovog poliranja, jel se ??titi sa čime ili se samo polira redovno. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted October 16, 2007 Super Ironic! To je 8J? I zanima me kak če?? to strojno polirat? Tj. kakav če?? nastavak dat na brusilicu? Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted October 16, 2007 felge prelijepo izgledaju,jos kad ih zavrsis !koja to mora biti ljubav Share this post Link to post Share on other sites
golfijaner 0 Posted October 16, 2007 2IronicGti i Perkan: pitao sam i jedno i drugo. mislim da je samo plastificirano, a zanima me i da li se kako stiti taj polirani sloj ili ne Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted October 16, 2007 Mislim da je on pitao ? ta se radi nakon gotovog poliranja, jel se ??titi sa čime ili se samo polira redovno. aaa čoban , ne citam text do kraja, ispoliras i ostavis, netreba s nicim zastitit 7.5j je felga, a busilica ce dobit "hand made" nastavak... Share this post Link to post Share on other sites
BadBoi 0 Posted October 16, 2007 Daj ne kakaj To si ti u photoshopu sredio A za trud i strpljenje. A kaj veli Mare? Zadovoljna? Ili te jos cekaju krvavi dlanovi Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted October 16, 2007 Neznam delat u foto??opu , a kaj veli, sad ima novu micu http://img513.imageshack.us/my.php?image=dsc05538kx6.jpg pa bas i nema emocija na felgu i moje krvave prste , salim se Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted October 16, 2007 koja jew to felga? ja sam se sa svojim 14" najebo i stim da sam 3 felge ok sredio,a četvrtu vi??e nisam imao snage...samo kaj su moje felge bile u takvom stanju da sam morao početi sa ??mirglom 60,a zavr??io sa 1500 Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted October 16, 2007 Ne sjecam se koja je felga, moram pogledat doma wildD: tjedan dana odmori i onda opet u napad Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted October 16, 2007 eh care, sve za ljubav Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted October 16, 2007 Ne sjecam se koja je felga, moram pogledat doma wildD: tjedan dana odmori i onda opet u napad ma nema ??anse vi??e da ih pipnem jer su u kurcu,bile su u tako gadnom stanju da to nisu istine...koliko si dao za njih,ba?? mi se sviđaju,ako ih odluči?? prodati po??alji PM inače respekt na trudu i radu Share this post Link to post Share on other sites
Dizel 0 Posted October 16, 2007 Fino zgledaju, al kad ih strojno pređe?? sjajit će se duplo bolje. A nakon poliranja nije lo??e recimo svakih mjesec dva felge prepolirat sa nekom finom pastom, mo??e i obićna polir pasta za auto. Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted October 16, 2007 nice izgleda Bacio si se na posao za malenu malena moras ga jakooo dobro nagraditi Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted October 16, 2007 Slikaj prste molim te! Share this post Link to post Share on other sites
Anthony 0 Posted October 16, 2007 150????Ma jesi lud,s 800 ili 1000 vodobrusnim papirom na vodu i na kraju ispoliras,to meni traje 3 sata sve cetiri felge...al svaka cast na trudu...lijepo izgledaju felge...koje su velicine felge?Koje su marke?Prejebeno mi izgledaju... Share this post Link to post Share on other sites
highlander 0 Posted October 16, 2007 Ma nije lud, uradio ba?? tako kako treba (ja sam počeo i sa 120 ??mirgelom). Da bi on počeo sa 800 ili jo?? gore sa 1000 vodobrusnim onda ne bi jednu felgu o??mirglao ni za tjedan dana . Ne mo??e?? onu plastiku skinuti sa vodobrusnim papirom nikako. Antony, kaj veli??, da ja tebo donesem jedne felge od mene i pričekam tri ili četiri časa, pa če?? mi ti za to vreme sve srediti - ma jok, to je misija nemoguče part 4. Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted October 16, 2007 Slikaj prste molim te! Prejebeno ispala felgica.... Kako ce ti se draga oduzit? Share this post Link to post Share on other sites
Anthony 0 Posted October 16, 2007 Ako je mislio plastiku skinut,onda ok...nisam skuzio!Ja sam ti lakirer,pa ti radim sve,pa sam naviknuo na te stvari,pa radim sve brze i brze... Share this post Link to post Share on other sites
Mario_Zg 0 Posted October 16, 2007 Svaka čast na poslu E ??to sve čovjek nebi napravio zbog ljubavi... Sad njoj daj da ona malo proba polirat Share this post Link to post Share on other sites