Grex 1 Posted April 19, 2021 Pozdrav svima, da li je netko imao kakvih iskustava sa predmetnim sredstvom. https://www.liqui-moly.hr/proizvodi/pro-line-intake-system-cleaner-diesel/ Naime radi se o kvaru motorića klapne na usisnoj grani gdje se je vjerovatno začađila klapna pa ju motorić više ne može zatvarati. Da li bi ovo pomoglo da pročisti cijeli sustav uključujući i tu klapnu. Radi se o 2.0 tdi CR 103 kw. Hvala. LP 1 Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted April 19, 2021 Iskreno da si možda preventivno koristio prije pojave problema moždaaa ali možda bi pomoglo ali ovako još pogotovo kad klapna šteka kasno je ali možeš probati...Općenito svi ti aditiv ne popravljaju već samo malo ublaže simptome ako i to Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mvukos00 4 Posted April 19, 2021 (edited) Reci mi samo jel ti trese auto kad ga gasis zbog te klapne? Edited April 19, 2021 by mvukos00 Share this post Link to post Share on other sites
Grex 1 Posted April 19, 2021 Ne trese mi. Upalila se lampica check engine, na dijagnostici pise da je otisao motoric klapne na usisu. Obzirom da zadnjih mjesec dana vozim dosta po gradu i auto se ne stigne ni zagrijat prije odredista, pocela mi se cesto paliti i regeneracija. Auto je 2010. I ima oko 285 000 km. Share this post Link to post Share on other sites
derba 3 Posted April 20, 2021 (edited) 11 hours ago, Grex said: Ne trese mi. Upalila se lampica check engine, na dijagnostici pise da je otisao motoric klapne na usisu. Obzirom da zadnjih mjesec dana vozim dosta po gradu i auto se ne stigne ni zagrijat prije odredista, pocela mi se cesto paliti i regeneracija. Auto je 2010. I ima oko 285 000 km. Skini ga i probaj očistiti nije neki zahvat ako je diesel i nije common rail. Edited April 20, 2021 by derba Share this post Link to post Share on other sites
jurex 1 Posted May 12, 2021 Riješio sam to uz pomoć ovog videa i već više od godinu dana nema greške. Na Aliexpressu je 4 dolara. 1 Share this post Link to post Share on other sites
r3bus 8 Posted May 13, 2021 Ja bi pokusao ocisti anti shudder valve. Imas na youtubu za pogledat. Neznam kako izgleda na tom motoru ali trebalo bi biti jednostavno.Kad skines njega mozes po tome vidit kakva je situacija na usisnoj. A usisnu nemos ocistit kako treba dok je ne skines. Tek onda si posao napravio. Sa sprejom mozes pokusat, ali s njim neces ni mrvu ocistit ako imas vece nakupine. Ovako je na mom polu 120k km. Egr off, i manje brige oko toga.Poslano sa mog Pixel 3 XL koristeći Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites