rino1950 0 Posted October 26, 2021 Pošto nemogu objavit u topic kvarovi pa ću ovdje staviti. Auto kupljeno prije 2 tjedna. Golf 4 1.9 TDI 66KW EGR OFF prijašnji vlasnik kaže da je mapiran na 130ks. Prilikom dodavanja jačeg gasa auto počne dimiti sivi dim. Prije je dimilo crno ali više nije. Mehaničar mi je rekao da mi turbina fijuče te da je u stanju "dok dur dur" u prijevodu -> Dok traje traje. Dim se jedino pojavljuje kada jače stisnem gas te baš dosta dimi, jeli netko imao sličnih problema i kako ste riješili? Share this post Link to post Share on other sites
Joe 3 Posted January 25, 2022 Palim auto jutros i dam kontakt dok se grijači nisu ugasili i tako 3 puta, nakon što sam ga upalio zasvijetli lampica od ABS-a i poćne blinkat i zujat, i ostale lampice poblesave i sve se na ploči odjednom ugasi, osjetio se miris kao da je nešto izgorilo. Ugasim auto i upalim ga opet, sve normalno ali kratka svijetla ne rade, pozicije i duga rade, kao i žmigavci. Jesu osigurači u pitanju ili nešto skuplje? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted January 26, 2022 Provjeri prvo osigurače, najlakše i najjednostavnije onda bi bilo dobro napraviti Auto Scan sa dijagnostikom da vidiš ima li kakvih grešaka i kojih, moguće da je relej 109 dobio, to je za početak ostalo će se vidjeti nakon dijagnostike. Zašto si uopće išao davati kontakt 3 puta i tek onda paliti motor? Share this post Link to post Share on other sites
Joe 3 Posted January 26, 2022 Bilo je -8 a auto vani stoji pa dam 2-3 puta kontakt da se motor zagrije, provjerio osigurače - dobri su, pregorile su obje žarulje u isto vrijeme, zamijenio ih i sve radi zasad. Malo mi je to čudno ali dobro Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted January 26, 2022 Bez obzira ne bih to radio, ako je baš hladno onda samo 1 kontak grijanje i na drugo ga pali jer od toga ispašta instalacija i može se napraviti veća šteta nego koristi. Na duji GTD sam to jednom radio, da kao lakše pali pa sam skoro instalaciju spalio, zato ne eksperimentiraj s time previše, a dijagnostiku bi isto odradio da budem siguran. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 26, 2022 2 hours ago, Joe said: Bilo je -8 a auto vani stoji pa dam 2-3 puta kontakt da se motor zagrije, provjerio osigurače - dobri su, pregorile su obje žarulje u isto vrijeme, zamijenio ih i sve radi zasad. Malo mi je to čudno ali dobro To se tako ne radi, imas indikator grijaca na tabli, dodas kontakt i cekas da se ugase. Duze ce biti upaljeni ako je hladnije. Ovo sto si opisao zvuci kao pregoreni relay ili osigurac. Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted January 26, 2022 Meni grijači rade i nakon šta se lampica ugasi, čujem relej kad uključi/isključi. Na -10 i desetak sekundi nakon gašenja lampice. Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Joe 3 Posted January 27, 2022 Onda sam krivo palio auto dosad, dobro sad znam, hvala. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 28, 2022 palis ga kad se ugasi zavojnica... naknadni rad grijaca je tu da olaksa rad motora... dakle... necekas nikakavi relej. Share this post Link to post Share on other sites