disfunktor 2 Posted March 7, 2022 Pozdrav. Imam neobočan problem. Neki dan zasvjetlila lampica za tekućinu. Pritisak je bio slab. Logično, mislio sam nadopunim i gotovo. Ulio sam malo manje od 5L, dakle vjerojatno je bio skoro prazan. Ali, na moje iznenađenje greška je ostala;"Top up washer fluid".Probao sam jos jednom doliti, i nista.Osim toga mi se čini da je pritisak ma svim mlaznicama osjezno slabiji, a mlaznice za pranje farova uopće ne izlaze. Negdje sam pročitao da je to zaštitni mehanizam za pumpice perača farova - kao kad nema vode, a sustav misli da nema, onda ih deaktivira. Ima tko ideju sto bi to moglo biti? Senzor? Pumpa? Sent from my SM-N950F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
disfunktor 2 Posted January 7, 2023 E da, odavno sam riješio ovaj problem, ali sam zaboravio javiti. Ako će ovo još nekog mučiti; Bio sam u pravu. Kad sustav misli da nema tekućine za pranje, aktivira se greška da nema vode i deaktiviraju pumpice na farovima. To je tako projektirano da štiti pumpice i mlaznice farova koje se hlade tekućinom. Što se tiče tekućine, najvjerojatnije se na senzoru nakupi prljavštine i onda prestane detektirati tekućinu. Porblem sam riješio tako da sam u 2 navrata ulio isopropyl alkohola u cca pola spremnika s tekućinom. Kad sam prvi put nalio cca 100ml i pošpricao staklo nekoliko puta, te ugasio i upalio auto greška je nestala i pumpice farova su proradile. Nekoliko dana nakon toga se greška opet pojavila, i ponovio sam postupak sa 200ml alkohola. Nakon toga se više greška nije javljala i sve radi. 1 Share this post Link to post Share on other sites
intruder 4 Posted January 8, 2023 imao sam takav slučaj,bilo je do tekučine,promijenio sam marku tekućine i sve ok 1 Share this post Link to post Share on other sites