Ali 1 Posted May 13, 2022 Pozdrav ljudi, zanimaju me vaša mišljenja vezana za Savu Intesu UHP (made in Poland) i Uniroyal rainsport 5. Dimenzija je 225/45 r17 Čitajući komentare, nekako sam naklonjeniji Savi, ali muči me što su proizvedene u Poljskoj, a ne Sloveniji. Ima li kakve razlike između tih Savi? Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted May 13, 2022 Izmedju tih dviju se nebi ni razmislja. Moj glas za uniroyal. Imao ih i bio zadovoljan. Vise nego dobra guma za nekog ko ne obara brzinske rekorde,ako ces se vozit konstatno na noz pretpostavljam da nebi ni gledao ta 2 modela. Po kisi su naravno top kao sto i naziv kaze Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted May 14, 2022 Hvala na savjetu. Ne vozim kao manijak, uvijek po ograničenju, a na autocesti max 150. Godišnje prelazim oko 10tkm po setu guma. Kod uniroyala me strah da se brzo troši, ali obzirom na 10tkm godišnje i mahom gradsku vožnju, ne bi trebalo biti problema. Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 34 Posted May 14, 2022 Pa i ne trosi se bas brzo,prodao frendu auto i on odvozio jos 2 sezone,dakle ukupno 3 sezone,priko 30tkm presle. Zadovoljavajuce reka bi,i drzanje i trajnost Share this post Link to post Share on other sites
Memphis 45 Posted May 15, 2022 Uniroyal. Ako želiš trajnost onda Sava ali zaboravi performanse kao i kod svaki shit gume. Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted May 15, 2022 Vozim većinom po gradu tako da mi performanse baš i nisu bitne, ali bitno mi je da izdrže 4 sezone. Inače, meni je Sava neopravdano podcijenjena guma jer ja na zimskom setu imam Eskimo i prezadovoljan sam iako se govori da je loša na mokrom. Živim u RI (kiše ko u priči) i nikad mi auto nije proklizao ili teško kretao. Frend ima Intesu na alfi 156 i on vozi ko manijak (na autoputu nikad ispod 180) i kaže da je top. Mene samo muči što su njegove 16" pa je našao slovenske, a u mojoj 17" dimenziji je gotovo nemoguće naći slo. Share this post Link to post Share on other sites
Shen 7 Posted May 15, 2022 Imaš ovdje test gdje je testirana i Sava: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm Sve je OK dok je suho ali na mokrom je Sava uvijek lošija od ostalih guma. Na mokrom joj treba 3m više nego prve dvije. Ako voziš po ograničenju +10 km/h, Sava bi trebala biti OK. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 15, 2022 Imam uhp u 19" i zadovoljan samSent from my SM-G991B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted May 15, 2022 2 hours ago, projektilski said: Imam uhp u 19" i zadovoljan sam Sent from my SM-G991B using Tapatalk Jesu li made in Poland ili Slo? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted May 16, 2022 Nisam siguran, moram provjeriti Share this post Link to post Share on other sites