1 1
theman.e4

Passat b5.5 AVB - previse tlaka

Recommended Posts

Pozdrav,

Imam jedan problem sa passatom, 1.9 tdi AVB. Auto je neki dan izbacio crijevo interkulera(donje) te je normalno dimio ko lud i nije isao nikako. Vratim crijevo nazad, idem dir, izbije opet. Spojim ga na OBD, calculated boost ode do 1.5 bara, inace kad sam to gledao isao je 1.0-1.1 max. Na autu je sve orginal, dosad je isao bez problema. Unazad godinu dana na autu je promjenjen N75 ventil (na nagovor "mehaničara" kad auto nije išao i bacao low boost, a bilo je samo popucano jedno od mnogih crijeva vakuma), promjenjena su sva crijeva vakuma te EGR ventil. 

Probao sam zamjenit MAP sa drugim, ista stvar, probao sam odštekat MAF, ista stvar. Onaj aktuator na turbini radi- ne blokira, paljenje-gašanje, davanje gasa, ide gore dole. Očitovanje MAF-a na minimumu je 6-8 g/s, MAP-a oko 100 kPa. 

Treba mi bilo kakva pomoć šta bi dalje mogao raditi i provjeriti, znaci tlak je prevelik i izbija crijevo a gresku ne baci niti kakvu ( jedino kad baci crijevo baci low boost ali to je od posljedica bacanja crijeva). 

Hvala unaprijed.

Kakva je ta cijev sto iskace... jel zub zdrav i osigurač?  Prevelik tlak rjesava ventil koji kida vakum i tako vraca lopatice turba da se manje vrti.....

12 hours ago, mur3633 said:

Možda loše naštelovan turbo? Jesi to gledao?

Nisam, moram to pogledat, ali ne razumijem zasto bi se to odjednom dogodilo ako je sve dosad radilo normalno? Ako je poštelano tako kako je i dosad je radilo? Nemam previse iskustva sa time pa pitam.

1 hour ago, AUTOFREAK said:

Kakva je ta cijev sto iskace... jel zub zdrav i osigurač?  Prevelik tlak rjesava ventil koji kida vakum i tako vraca lopatice turba da se manje vrti.....

Cijev je bez greške,  zub zdrav osigurač dobar. 

Taj ventil je stavljen nov prije godinu dana, Pierburgov. Probat cu svejedno staviti neki drugi za provjeriti ali ne vjerujem da bi on vec bio otišao. I zar bi bilo moguce da on dava krive "naredbe" ? Pošto je očito da radi kad vakum pokrece polugicu,.. da li je onda moguce da povlaci/otpusta polugicu prerano ili prekasno? 

1 1