0
DinoDud

Koji set kvačila?

Recommended Posts

Momci pozz,  radi se o Passatu B7 2013. 1.6 tdi 77 kw. Mijenjao bih set kvačila, pa odmah i zamašnjak. Zatrese mi auto prvi prvom kretanju toliko da se auto digne od ceste, a kvačilo hvata pri samom vrhu😅. Zanima me šta je bolje staviti Sachs ili LUK, koliko sam shvatio LUK je nešto bolji, a Sachs je prva tvornička ugradnja, pa mi je čudno zašto ne Sachs? Može netko dati linkove i možda nekakvu jeftiniju ponudu 😜?

Na Passatu B8 2.0 tdi 110KW MT je LUK prva ugradnja! Nebi se čudio da je i na Vašem B7 tako. I naravno jeftiniji je LUK  od Sachs seta! Dal je bolji? Nemam blage veze... U zadnje vrijeme gdje sam god bio "kude" Sachs lagere, al "oni"(Sachs) svašta proizvode ili bolje reći drugi "za njih" proizvode... Tako da mogu imat i dobre i loše robe. 

Ova priča ako Vas izađe ispod 700 EUR ja sam prvi koji će Vam skinut kapu za takav poduhvat. 😀

Edited by Špeksi

On 2/6/2023 at 12:33 PM, DinoDud said:

Momci pozz,  radi se o Passatu B7 2013. 1.6 tdi 77 kw. Mijenjao bih set kvačila, pa odmah i zamašnjak. Zatrese mi auto prvi prvom kretanju toliko da se auto digne od ceste, a kvačilo hvata pri samom vrhu😅. Zanima me šta je bolje staviti Sachs ili LUK, koliko sam shvatio LUK je nešto bolji, a Sachs je prva tvornička ugradnja, pa mi je čudno zašto ne Sachs? Može netko dati linkove i možda nekakvu jeftiniju ponudu 😜?

Moja preporuka ti je LUK,na prošlom autu sam ugradio Sachs i nakon par mjeseci zamajac mi je pukao,tačnije prepolovio se,nakon toga ugradio LUK set i nikakvih problema nisam imao

@SuzaDaidzina

Gdje si kuipio taj SACHS i koliko te je izasao? Puno je trziste fus robe po BiH. Veoma cesto se falsifikuju ta kvacila nebitno jel LUK ili SACHS!

On 2/13/2023 at 4:34 PM, VW_GTD23 said:

@SuzaDaidzina

Gdje si kuipio taj SACHS i koliko te je izasao? Puno je trziste fus robe po BiH. Veoma cesto se falsifikuju ta kvacila nebitno jel LUK ili SACHS!

Uzeo sam ga u Motorexu,izašao me negdje između 1100-1200km,naručio po broju šasije,sve perfektno odgovaralo i samo ko grom iz vedra neba,doduše nisam tada vozio VW-a,nego Forda,ali mi je opet bilo čudno da je tako malo izdržao,vjerovatno neka fuš roba bila kao što kažeš

0